Nicolae Ciucă: Am vorbit cu Marcel Ciolacu miercurea trecută despre proiectul „Iohannis senator” / Nicușor Dan: Îmi doresc o guvernare de dreapta

Publicat: 25/09/2024, 09:58
Actualizat: 25/09/2024, 22:52
22:49

Nicolae Ciucă, despre atacurile la adresa sa din partea lui Mircea Geoană

Mă bucur. Când te atacă oamenii înseamnă ca ai relevanță în alegeri. Este absolut regretabil că nu există un angajament responsabil pentru aceste atacuri. Atacurile respective creează premisele unui dialog și a unui răspuns argumentativ…Domnul Mircea Geoană nu putea să se comporte altfel decât cum se obișnuiește în rândul celor care sunt continuatorii fostului Partid Comunist, a precizat șeful PNL.

22:44

Planurile lui Nicușor Dan pe termen mediu și lung: traficul și termoficarea

Pentru mandatul ăsta sunt două urgențe. Una este traficul…soluția este să nu mai aruncăm cu blocuri. Soluția este: transportul public și am adus 100 de tramvaie și urmează să aducem 250. Avem în lucru șinele de tramvai. Când o să avem o flotă nouă de tramvaie și șinele moderniare o sa fie altceva. Apoi, semaforizarea inteligentă care în momentul ăsta se lucrează la studiul de feabilitate. Pe situația care o avem facem progrese. Oamenii aleagă să folosească transportul public.

A doua este termoficarea. Suntem la 18 șantiere în momentul de față. Anul ăasta facem 70 de km. Începând de iarna asta punem acele mici centrale la capăt de linie ca să mai scadă din presiune, a precizat primarul Capitalei.

22:40

Nicușor Dan, legat de planșeul Unirii: Nu este o situație de pericol public

În calitate de oameni serioși întâlnim cazuri ca acesta sau mai grave. De exemplu, există locuri unde găsim pericol public. La planșeul Unirii nu este o situație de pericol public. Ne uităm cu seriozitate la problema asta…avem atât de multe experiențe nereușite cu autorizații emise de urgență, încât nu ne permitem să facem pe genunchi un proiect. În momentul în care PS4 vine cu aviziele, o să dăm autrizația. Noi deja ne uităm pe avizele pe care le-au trimis deja, dar să vină cu toate avizile. Tot am fost acuzat că nu lucrez bine cu primarii de sector…Dacă stabilim un termen, nu te apuci să convoci un comitet tehnic cu 2 zile înainte, a spus Nicușor Dan.

22:37

Preluarea ELCEN la Primăria Capitalei. Ce spun invitații?

Este o soluție ca ELCEN să fie preluat la Primăria Capitalei, a spus Ciucă.

Nicușor Dan: Este normal să ai o singură companie care să facă această activitate. Eu susțin această fuziune…Acum suntem pe niște baze solide pentru că am plătit datoriile…sunt niște chestiuni tehnice. De principiu, susțin această fuziune.

22:32

Ce se întâmplă dacă Nicușor Dan pierde mandatul de primar?

Am citit raportul ANI din presă, înainte să-mi fi comunicat. Curtea de Apel mi-a dat dreptate sunt optimist că Înalta Curte va rămâne pe această decizie. În acest moment, unele din acele afirmații (n.red – ANI) sunt ridicole. Nu vreau să intrăm în scenariul ăsta. Suntem într-un moment în care Curtea de Apel mi-a dat dreaptate, a spus Nicușor Dan legat de procesul pe care îl are.

22:27

Nicușor Dan va cere sprijinul tuturor forțelor de dreapta

Voi cere sprijinul USR, PMP, PNL, Forța Dreptei și Reper, a spus Nicușor Dan.

22:24

Nicolae Ciucă: Vom coagula o majoritate de dreapta la Primăria Capitalei

Nicușor Dan către Nicolae Ciucă: Vor susține colegii dvs liberali noul Plan Urbanistic General?

Ciucă: Sunt un susținător al Planului Urbanistic General al Capitalei pentru un București european și modern. Dvs sunteți matematician și vedeți lucrurile în spațiu mai bine decât mine. Am susținut și voi susține tot ceea ce ține de Planul Urbanistic al Capitalei.

22:20

Nicușor Dan: Votul meu va merge la un candidat de dreapta

Legat de prezența sa la Consiliul Național al PNL, Nicușor Dan a spus: „Dacă reprezentanții acestor partide (n. red – PNL și USR) mi-au cerut semnătura, eu le-am dat-o”.

Nicolae Ciucă: „L-as fi votat pe Nicușor Dan (n. red – la alegerile locale), dar am domiciuliul în altă localitate”

22:12

„M-am întâlnit miercurea trecută cu președintele PSD”, a spus Nicolae Ciucă, legat de proiectul PNL care îi permite președintelui Iohannis să candideze la parlamentare

Agenda publică nu prevede întâlnirile din Coaliție, cu excepția când anunțăm. Nu fac parte din agenda publică formală. Am vorbit cu Marcel Ciolacu săptămâna trecută (n.red – despre proiectul „Iohannis senator”). M-am întâlnit miercurea trecută cu președintele PSD….Chiar nu vrem să spunem ce am discutat. Era clar că era nevoie de majoritate parlamentară…dacă nu recunoaștem o discuție între 2-3 oameni. Marcel Ciolacu nu mi-a cerut la schimb nimic. I s-a părut o chestiune foarte bună, a precizat lideerul PNL.

22:08

Nicolae Ciucă, legat de proiectul „Iohannis senator”: Nu am discutat cu președintele Klaus Iohannis

Nu a fost o lege pentru Klaus Iohannis. A fost o lege reparatorie…Este păcat că a existat acest drept prevăzut în lege și a fost exclus în 2008. Probabil va rămâne așa cum este pentru că am avut o discuție legată de reconfirmarea acestui drept Constituțional care nu se poate concretiza din lipsa unei majorități parlamentare.

„Nu cred că Klaus Iohannis a fpcut un obiectiv din acest proiect”, a adăugat liderul PNL referitor la proiectul PNL privind schimbarea legii care ar putea să-i permită președintelui să canddideze ca independednt la prezidențiale.

România a beneficiat de un respect prin prestația domnului Iohannis în mediul internațional. A căpătat o experiență care este păcat să nu fie folosită în etapa următoare la nivelul instituțiilor statului.

22:06

Nicolae Ciucă, despre amnistia fiscală

E vorba de accesorii și alte dobânzi pe care persoanele fizice și juridice trebuiau să le returneze.

22:03

„Îmi este jenă să discut despre un astfel de episod”

Au depășit o limită care ține de activitatea profesională a Armatei Române. Îi întreb și eu pe politicienii astăzi ce au făcut ei: unde au muncit, unde au semnat condica. Eu știu ce am făcut. Când îmi spun chestiunea asta mă așez să stau cu ei de vorbă.

21:54

Concluzia lui Ciucă: „Nu au cu ce să mă atace”

Partea cea mai dubioasă este că nu au vorbit cu niciun militar de la Batalionul 26..Dacă este să mă refer la mine…să aibă treabă cu mine, nu cu militarii. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putință ca țara asta să fie acceptată în NATO.

Se depășesc niște limite. Nu au cu ce să mă atace. Nu am făcut afaceri. Nu am intrat în combinații. Nu am făcut tot felul de alte chestiuni pentru care o parte din politicienii de astăzi sunt acuzați…Nu am făcut niciun concediu pe nuștiu unde pentru ca România să intre în NATO. Să nu se lege de Armata Română, care a fost parte la întreg demersul ca România să acceadă în NATO și UE, a spus președintele PNL.

21:44

Nicolae Ciucă: Niciodată nu mi-am lăsat militarii singuri

Am reușit să asigurăm tot ce ține de blocarea accesului către localitatea Nassiriya…Am avut 10 transportoare amfibii blindate și au fost cel puțin 100 de oameni. Au fost 2 ambuscade. Una la ieșirea din Nassiriya…era după miezul nopții. A fost cea mai intensă. A doua a fost mai puțin intensă. După ce am ieșit din ambuscadă am dat ordin ca toți oamenii să coboare din transportoare…TAB-ul a fost lovit în prima ambuscadă. Era personal medical…Mai aveau o singură roată din patru. Puntea din față fusese totalmente lovite. Au venit cu 5km la oră. Am dat ordin să rămână două transportoare pentru protecție și până dimineața au făcut joncțiunea cu noi. Am un respect total față de mecanicii-conductori, a spus Ciucă despre evenimentele din Nassiriya.

21:37

Cum răspunde Nicolae Ciucă la acuzațiile legate de implicarea sa în Bătălia de la Nassiriya

Am aflat că domnul general Bădălan a spus că nu am fost în teatrul de operații și nu am executat misiuni…Ceea ce vreau să subliniez despre această destăinurie este faptul că batalionul „Neagoe Basarab” nu a avut zonă de responsabilitate în interiorul localității Nassiriya….Ca atare tot ce s-a întâmplat în interiorul localității, batalionul „Neagoe Basarab” nu a avut zonă de responsabilitate în interiorul localității Nassiriya. Era în responsabilitatea structurii italiene care deținea controlul, a spus candidatul PNL la alegerile prezidențiale.

Dacă au ceva cu mine eu suport. Dar să nu ducă în derizoriu misiunile Armatei Române, a adăugat liderul liberalilor.

Invitații zilei sunt Nicolae Ciucă și Nicușor Dan. Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Care este cel mai mare vinovat pentru cazurile de cancer din lume?