A fost lansat primul TRAILER la jocul video Call of Duty: Black Ops 6, cu George Bush, Margaret Thatcher și Saddam Hussein în roluri secundare

A fost lansat primul TRAILER la jocul video Call of Duty: Black Ops 6, cu George Bush, Margaret Thatcher și Saddam Hussein în roluri secundare
Publicat: 28/05/2024, 21:13
Actualizat: 28/05/2024, 21:14

Primul trailer pentru Call of Duty: Black Ops 6 a fost lansat astăzi. Trailerul nu arată niciun filmuleț din joc, fiind un clip live-action care include mai mulți lideri politici din anii 1990.

Printre aceștia sunt președinții americani Bill Clinton (democrat), George H.W. Bush (republican), premierul britanic Margaret Thatcher și dictatorul irakian Saddam Hussein. Tematica jocului pune sub semnul întrebării versiunea oficială a guvernului american asupra războaielor din Irak: „Dacă adevărul este ceea ce cauți, privește în întuneric”. Black Ops 6 este dezvoltat de Raven Software și Treyarch și se zvonește că va fi lansat în octombrie. Va fi disponibil în prima zi pe Game Pass.

Call of Duty ne duce în anii 1990

Saddam Hussein, fostul dictator al Irakului între anii 1979 și 2003,  a fost condamnat la moarte prin spânzurare în 2006. El nu este primul dictator real care apare într-un joc Call of Duty Black Ops. Manuel Noriega, fostul dictator al statului Panama, a fost prezent în Black Ops II. Noriega a dat în judecată fără succes compania Activision pentru apariția sa în joc. În 2010, în primul Black Ops, protagonistul participă la operațiunea de asasinarea dictatorului cubanez Fidel Castro.

George Bush a fost președintele SUA între anii 1989 și 1993. În timpul mandatului său, America a dus intervenții militare în Panama și Irak. Regimurile comuniste din Europa de Est au fost răsturnate, iar Uniunea Sovietică s-a prăbușit. George Bush a anunțat începutul „Noii Ordini Mondiale”. Dar după eșecul tăierii taxelor și revoltele rasiale din Los Angeles ale anului 1992, George Bush a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Bill Clinton, guvernatorul statului Arkansas. Bill Clinton s-a preocupat de gestionarea războaielor din Iugoslavia și a ordonat un bombardament asupra Irakului. În trailer apare și Colin Powell, șef de stat major american între anii 1989 și 1993 sub administrația lui George H.W. Bush și secretar de Stat între 2001 și 2005 sub administrația lui George W. Bush.

Cât despre Margaret Thatcher, ea a fost premierul Marii Britanii între anii 1979 și 1990. Cunoscută drept „Doamna de Fier”, ea a implementat măsuri drastice împotriva inflației. Activision și Microsoft vor prezenta mai multe detalii despre Black Ops 6 pe 9 iunie, în cadrul unei transmisiuni speciale dedicate în întregime următoarei intrări în seria FPS, scrie Gamespot.

Următorul Call of Duty va fi plasat în anul 1991

Următorul Call of Duty îi duce pe jucători în Irak, în anul 1991. Povestea va fi despre Războiul din Golf din anii 1990-1991, în timpul Operațiunii „Furtuna în Deșert”.  Tancurile M1 Abrams, avioanele de luptă F-16 și aeronavele de atac Lockheed AC-130 s-au remarcat atunci.

Potrivit unor speculații de pe Insider Gaming, jucătorii ar putea folosi diferite arme folosite în războiul de atunci (M4, AS Val, VSS Vintorez, M16A2, AK-74, rachete portabile antitanc M47 Dragon, pistolul Makarov). Black Ops 6 ar putea introduce vehicule, în special faimoasele tancuri americane M1 Abrams.  Tradiționalul mod Zombies va fi inclus în joc.

Potrivit Eurogamer,  Call of Duty Black Ops 6 va fi lansat prin Xbox Game Pass pentru prima dată. Este o premieră pentru franciză. Va fi al doilea titlu din franciza Call of Duty sub tutela Microsoft de la achiziționarea companiei Activision-Blizzard. Achiziția a fost realizată  în octombrie 2023. Marele producătorul al consolelor Xbox a achizționat și compania Zeni Max, inclusiv Bethesda (cunoscută pentru francizele Fallout, Elder Scrolls, Wolfenstein, Doom).

Războiul din Golf – Victoria care a spălat rușinea Americii după Vietnam

În anul 1990, Irakul condus de dictatorul Saddam Hussein, a invadat țara învecinată  bogată în petrol, Kuweit. Irakul abia ieșise dintr-un război sângeros cu Iranul, în care a folosit arme chimice.  America, împreună cu forțele coaliției internaționale (din 42 de țări), au declanșat cea mai mare campanie de bombardamente aeriene cum nu s-au mai văzut de la Războiul din Vietnam încoace. Într-o singură lună, forțele irakiene, fiind înfrânte, s-au retras din Kuweit.

Saddam Hussein a ordonat incendierea a 605 sonde de țiței, provocând o catastrofă ecologică. Președintele american de atunci, George W.H.Bush, a celebrat victoria printr-o mare paradă, spălând rușinea Americii după eșecul din Vietnam. Imaginile de pe „Autostrada Morții” au șocat publicul internațional. Peste 1.000 de irakieni au murit incinerați în vehiculele bombardate de aeronavele americane când încercau să evacueze Kuweit. Președintele  Bush ar fi ordonat încetarea imediată a ostilităților.

Dictatorul irakian Saddam Hussein a rămas la putere până în 2003, când a fost răsturnat în urma celui de-al doilea război din Golf  declanșat de George W. Bush jr., fiul președintelui american George W.H. Bush.

Citește și: Call of Duty BLACK OPS 6 va fi despre Războiul din Golf și va fi lansat prin Xbox Game Pass

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Incendiu violent seara trecută în București! Trei persoane au ajuns la spital după ce flăcările...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va...
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Multă durere și dezamăgire la priveghiul Ilenei Stana Ionescu! Marea actriță, uitată de toată lumea:...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Am putea lansa resurse de pe Lună folosind tunuri electromagnetice?
×