Sabine Schmitz, fosta prezentatoare a Top Gear, renumită pentru că a fost singura femeie care a câştigat cursa de 24 de ore de la Nurburgring, a murit la vârsta de 51 de ani, anunţă BBC Sports.
Schmitz a anunţat anul trecut că fusese diagnosticată cu cancer în 2017.
Numele lui Schmitz devenise sinonim cu Nurburgring Nordschleife, circuitul de 14 mile din Germania, renumit ca fiind cel mai dur din lume.
Sabine Schmitz a câştigat cursa de de turisme de 24 de ore în 1996 şi 1997, conducând un BMW M3.
A devenit cunoscută ca „Regina Nurburgring-ului”, estimându-se că a parcurs peste 20.000 de tururi.
Mai târziu, Schmitz a devenit apreciată pentru apariţia în emisiunea Top Gear, în 2004, când a condus un autovan în jurul pistei de la Nurburgring, devenind ulterior prezentatoare a show-ului, alături de Chris Evans, în 2016.
Episodul din această duminică a emisiunii Top Gear va fi dedicat lui Schmitz.
Clare Pizey, producătorul executiv al emisiunii, a declarat pentru BBC: „Sabine a fost un membru îndrăgit al familiei Top Gear şi a făcut parte din echipa de prezentatori din 2016, după ce iniţial a apărut pentru prima dată în emisiune în 2004. Toţi cei care am avut plăcerea să lucrăm cu ea în echipă suntem şocaţi de această veste”.
„Sabine a emanat de fiecare dată pozitivitate, şi-a purtat întotdeauna zâmbetul ei obraznic, indiferent cât de grele au fost vremurile, şi a fost o forţă a naturii, un model pentru femeile pilot din lumea automobilismului.” a mai spus Clare Pizey.
Prezentatorul Top Gear, Chris Harris, a declarat că Schmitz a fost o „persoană minunată, puternică şi amuzantă”, în timp ce pe pagina de Twitter Formula 1 s-a scris că Schmitz a fost „o forţă a naturii” care a inspirat „o nouă generaţie de pasionaţi de sporturi cu motor”.
Stirling Moss, unul dintre cel mai mari poliți din istoria Formulei 1, a murit la vârsta de 90 de ani, după o lungă suferință.
A fost unul dintre cei mai de succes piloți englezi în diferite categorii de curse auto, fiind considerat unul dintre cei mai mari piloți care nu au câștigat niciun Campionat Mondial de Formula 1, scrie TheGuardian.
„A murit aşa cum a trăit, arătând minunat”, a declarat soția legendei.
S-a retras din competiţiile la nivel înalt în urma unui accident în 1962, dar a continuat să fie implicat în cursele cu motor pentru tot restul vieţii sale.
După retragere s-a ocupat de afacerile familiei şi a avut o carieră în media.
Atât cei doi copii, cât și cea de-a treia soție, i-au fost alături în ultimele clipe din viață.