ACCIDENT. Un pilot american a murit în timp ce livra teste pentru depistarea COVID-19
O americancă de 40 de ani care pilota un avion pentru a livra teste pentru depistarea COVID-19 într-o zonă izolată din Indonezia a murit după ce avionul său s-a defectat și s-a prăbușit.
Joyce Lin decolase marți de pe aeroportul din Sentani, în provincia Papua, la bordul unui avion de tip Kodiak. Ea lucra pentru organizația Mission Aviation Fellowship (MAF) se afla într-o misiune de livrare a unor teste rapide pentru depistarea infecției cu coronavirus, informează CNN.
Lin lucra de trei ani pentru MAF. Ea se îndrepta către localitatea Mamit, aflată într-o regiune izolată, dar la câteva minute de la decolare a raportat că se confruntă cu o situație de urgență.
Aeronava s-a prăbușit în lacul Sentani, iar scafandrii care au intervenit după accident au confirmat decesul femeii. Lin a fost singura persoană de la bordul avionului. Potrivit MAF, autoritățile investighează împrejurările în care s-a produs accidentul.
Lin lucra în Indonezia de doi ani și se alăturase MAF după ce lucrase în domeniul IT mai mult de un deceniu. Ea era absolventa a Institutului Tehnic din Massachusetts (MIT).
Chiar în facultate, femeia și-a descoperit pasiunea pentru misiunile aviatice și a decis să se alăture organizației pentru care a lucrat în Indonezia.
„Joyce era ca o lumină care îl reflecta pe Iisus, îi vom simți mult lipsa”, au scris reprezentanții MAF prin intermediul unui comunicat.
Indonezia, una dintre cele mai afectate țări din Asia de Est de pandemie
Indonezia a înregistrat peste 15.000 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus și peste 1.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 până în prezent, potrivit Universității Johns Hopkins. Indonezia se află pe locul al treilea în Asia de Est ca număr de morți, după China și Singapore.
Numărul de cazuri a crescut foarte repede în ultima perioadă în această țară, cu toate că autoritățile de la Jakarta au început să raporteze cazurile doar în lua martie.
Președintele Joko Widodo a declarat stare de urgență de sănătate publică la nivel național pe 31 martie, în aceeași zi în care a interzis accesul turiștilor străini în țară. De asemenea, autoritățile indoneziene au adoptat măsuri foarte severe pentru limitarea răspândirii virusului.