Prima pagină » Știri externe » Actorul Richard Dreyfuss critică regulile referitoare la diversitate pentru Oscar: „Mă fac să vomit”

Actorul Richard Dreyfuss critică regulile referitoare la diversitate pentru Oscar: „Mă fac să vomit”

Actorul Richard Dreyfuss critică regulile referitoare la diversitate pentru Oscar: „Mă fac să vomit”

Celebrul actor american Richard Dreyfuss, în vârstă de 75 de ani, câștigător al premiului Oscar, a criticat dur noile standarde de diversitate și incluziune pentru premiile Oscar, spunând că „mă fac să vomit”.

Dreyfuss a declarat că nu este de acord cu noul set de reguli care va fi impus începând din anul 2025 de Academia de Arte și Științe Cinematografice pentru ca peliculele cinematografice să se califice pentru nominalizări la categoria „cel mai bun film”.

„Filmele vor trebui să îndeplinească noi standarde de includere pentru a fi eligibile pentru premiile Oscar pentru cel mai bun film. Acestea vor trebui să aibă un anumit procent de actori sau de membri ai echipei din grupuri rasiale sau etnice subreprezentate”, a declarat Dreyfus, potrivit The Guardian.

Întrebat în cadrul unui interviu pentru PBS ce crede despre aceste reguli, actorul cunoscut pentru rolurile din „Fălci” și „Întâlnire de gradul trei” a replicat: „Mă fac să vomit!”

„Este vorba despre o artă. Nimeni nu ar trebui să îmi spună mie, ca artist, că ar trebui să îmi cedez locul în faţa celei mai noi şi actuale idei despre ce înseamnă moralitatea. Ce riscăm? Riscăm noi oare cu adevărat să lezăm sentimentele oamenilor? Nu poţi să legiferezi aşa ceva. Trebuie să laşi viaţa să fie viaţă. Îmi pare rău, dar eu nu cred că există o minoritate sau o majoritate în ţara noastră care să aibă cu adevărat nevoie să fie protejată în acest fel”, a continuat el.

Noile reguli pentru Oscar Potrivit noului regulament al Academiei, care va intra în vigoare pentru ediția din 2025, filmele care vor să fie nominalizate la Oscar trebuie să îndeplinească una dintre următoarele cerințe:

– cel puțin un personaj principal din film să provină dintr-un „grup etnic sau rasial subreprezentat”

– cel puțin 30% din distribuția generală a filmului să provină din cel puțin două grupuri subreprezentate, adică femei, minorități etnice, persoane LGBTQ+ sau persoane cu dizabilități subiectul filmului să se axeze pe unul dintre aceste grupuri.

– subiectul filmului să se axeze pe unul dintre aceste grupuri.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției ... vezi toate articolele

Citește și