Prima pagină » Știri externe » Acuzații grave la adresa lui Hillary Clinton, înainte de alegerile prezidențiale de anul viitor

Acuzații grave la adresa lui Hillary Clinton, înainte de alegerile prezidențiale de anul viitor

Acuzații grave la adresa lui Hillary Clinton, înainte de alegerile prezidențiale de anul viitor
Candidata democrată la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, a declarat joi că întotdeauna a pus înainte interesele țării atunci când a deținut funcția de secretar de stat, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora fundația familiei sale ar fi obținut beneficii după ce Hillary a ajutat o bancă elvețiană într-o dispută cu fiscul american, relatează Reuters și Fox News.

The Wall Street Journal susține că la începutul mandatului ei de secretar de stat american Hillary Clinton ar fi intervenit în numele băncii elvețiene UBS AG. După aceea, donațiile băncii către fundația caritabilă a familiei Clinton au crescut de zece ori, scrie ziarul.

Potrivit Wall Street Journal, donațiile băncii UBS AG către fundație au crescut de la mai puțin de 60.000 de dolari la sfârșitul anului 2008 la aproximativ 600.000 de dolari până la sfârșitul anului 2014. Ziarul scrie de asemenea că banca a împrumutat 32 de milioane de dolari prin programe de antreprenoriat pe care le-a lansat în asociere cu fundația, plătindu-l în același timp pe fostul președinte Bill Clinton cu suma de 1,5 milioane de dolari pentru a participa la o serie de sesiuni de întrebări și răspunsuri ale companiei cu directorul executiv al UBS Bob McCann.

Deși nu există nicio dovadă a comiterii unei infracțiuni, relațiile dintre Fundația Clinton, corporații importante și guverne străine sunt atent analizate în condițiile în care Hillary Clinton și-a început campania prezidențială.

Hillary Clinton a declarat joi pentru reporteri că nu a făcut nimic greșit și că orice sugestie că donațiile din partea UBS către Fundația Clinton ar fi avut legătură cu intervenția sa sunt ‘categoric false’.

‘Este acel gen de afirmație nefericită sau acuzație pe care o vezi în campanii și tot ce pot să spun este că nu există o bază pentru asta’, a mai spus ea.

Bătăliile juridice dintre UBS și guvernul SUA datează din 2007, atunci când un informator a supus Ministerului de Justiție că banca elvețiană ar fi ajutat mii de americani să deschidă conturi secrete pentru a evita taxele din SUA. În 2009, banca a plătit o amendă 780 de milioane de dolari și a predat autorităților americane numele a 250 de titulari de conturi ca parte a unui acord între părțile implicate în conflict, scrie Agerpres.

Autor

Citește și