Prima pagină » Știri externe » Administrația Biden îndeamnă Ucraina să COBOARE vârsta de recrutare la 18 ani

Administrația Biden îndeamnă Ucraina să COBOARE vârsta de recrutare la 18 ani

Administrația Biden îndeamnă Ucraina să COBOARE vârsta de recrutare la 18 ani

Administrația președintelui Joe Biden îndeamnă Ucraina să recruteze mai mulți soldați și să revizuiască legile privind mobilizarea pentru a permite recrutarea persoanelor în vârstă de 18 ani.

Un înalt oficial SUA, care a vorbit sub condiția anonimatului, a declarat că Administrația Biden dorește ca Ucraina să reducă vârsta de mobilizare de la 25 la 18 ani pentru a extinde baza de resurse umane disponibile, conform Associated Press.

Oficialul a spus că „matematica” situației Ucrainei acum este că are nevoie de mai multe trupe în luptă. În prezent, Ucraina nu mobilizează sau nu antrenează suficienți soldați pentru a-și înlocui pierderile de pe câmpul de luptă și a ține pasul cu armata Rusiei, a adăugat oficialul.

Oficialul a adăugat că Administrația crede că Ucraina își poate optimiza forțele existente și printr-un tratament mai aspru al soldaților care dezertează sau pleacă fără permisie.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Sean Savett, a declarat că Administrația va continua să trimită armament Ucrainei, dar crede că „resursele umane sunt cea mai vitală nevoie” a Ucrainei în acest moment.

„Deci, suntem, de asemenea, gata să ne creștem capacitatea de instruire dacă ei iau măsurile adecvate pentru a-și completa necesarul de trupe”, a spus Sean Savett.

Și alți aliați occidentali cer Ucrainei să coboare vârsta de recrutare

În spatele ușilor închise, Germania ar fi cerut, de asemenea, Ucrainei să coboare vârsta de recrutare, potrivit unei surse din ministerul german al Apărării, conform Reuters.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi fost notificat cu privire la îngrijorările venind și din partea aliaților din alte capitale occidentale cum că Ucraina ar avea o problemă cu numărul de soldați și nu o problemă cu armamentul, potrivit unor oficiali europeni care au cerut să rămână anonimi.

Ucraina a luat măsuri pentru a lărgi baza de persoane eligibili pentru recrutare.

În aprilie, Parlamentul a adoptat o serie de legi, inclusiv una care reduce vârsta de eligibilitate pentru recrutare de la 27 la 25 de ani. Aceste legi mai eliminau și unele scutiri și au creat un registru online pentru recruți.

Noile legi urmau să adauge aproximativ 50.000 de soldați, mult sub ceea ce Zelenski a spus la acea vreme că era necesar.

Ucrainenii au spus că au nevoie de aproximativ 160.000 de soldați în plus pentru a ține pasul cu nevoile lor de pe câmpul de luptă, dar Administrația americană crede că probabil vor avea nevoie de mai mult decât atât.

Peste un milion de ucraineni sunt acum în uniformă, inclusiv Garda Națională și alte unități.

Volodimir Zelenski a declarat în mod repetat că nu are de gând să reducă vârsta de mobilizare.

Ucraina: Avem destui soldați, nu primim destul echipament din Occident pentru soldații existenți

Un oficial ucrainean de rang înalt, care a vorbit sub condiția anonimatului, a declarat că Ucraina nu are suficient echipament pentru amploarea eforturilor de mobilizare în curs.

„În acest moment, cu eforturile noastre actuale de mobilizare, nu avem suficient echipament, de exemplu vehicule blindate, pentru toate trupele pe care le recrutăm”, a spus sursa.

Sursa respectivă a mai spus că oficialii ucraineni văd presiunea pentru reducerea vârstei de recrutare ca parte a unui efort al unor parteneri occidentali de a distrage atenția de la propriile întârzieri în furnizarea de echipamente sau decizii întârziate.

Ucrainenii nu văd scăderea vârstei de recrutare ca un substitut pentru contracararea avantajului Rusiei în ceea ce privește echipamentul și armamentul, a spus oficialul.

Recrutarea a rămas o chestiune sensibilă în Ucraina pe tot parcursul războiului. Unii ucraineni și-au exprimat îngrijorarea că scăderea în continuare a vârstei minime de recrutare ar putea dăuna și mai mult economiei devastate de război.

Foto: Profimedia

CITIȚI ȘI:

Adrian Sabău, originar din București, a absolvit studiile de licență la Universitatea din București. Aflat la începutul carierei la “Gândul”, a mai lucrat anterior ca traducător. Este pasionat ... vezi toate articolele