Alertă în cadrul NATO. Rusia a mobilizat cel mai puternic submarin nuclear al lumii, care poartă „Arma Apocalipsei”!
S-a dat alerta în cadrul NATO după ce serviciile de „intelligence” ale Alianței au descoperit că Rusia tocmai ce a mobilizat cel mai puternic submarin nuclear al lumii. „Belgorod” este înzestrat cu „Arma Apocalipsei”, iar în lumea militară occidentală prezintă un interes aparte, dat fiind caracteristicile sale.
Potrivit cotidianului italian La Repubblica, NATO a trimis o notă informativă către ţările sale membre în care avertizează asupra ultimei decizii luate de Vladimir Putin.
Submarinul nuclear K-329 Belgorod, purtător al rachetei Poseidon
Concret, Kremlin a dat ordin de mobilizare a submarinul nuclear K-329 Belgorod, care este înzestrat cu racheta nucleară Poseidon, cunoscută şi sub numele de Arma Apocalipsei. Submarinul nuclear rus K-329 Belgorod a fost lansat la apă în luna iulie, iar acum ar fi scufundat în apele arctice. Despre el au existat zvonuri că ar fi fost implicat inclusiv în sabotarea gazoductelor Nord Stream 1 și 2.
Alerta NATO are legătură cu planurile puse la cale de Kremlin. La Repubblica arată că noua misiune trasată submarinului „Belgorod” ar putea fi testarea super-rachetei nucleare Poseidon, un proiectil capabil să parcurgă o distanță sub apă de până la 10.000 de kilometri şi apoi să se detoneze în apropierea coastelor inamice. O asemenea explozie ar provoca un tsunami nemaiîntâlnit vreodată, iar norul radioactiv ar afecta mare parte din glob.
Racheta nucleară „Poseidon” a fost „dezvelită” de Federația Rusă în 2018, experții militari ai Moscovei dând asigurări că va asigura supremaţia militară a țării pe mările și oceanele planetei. Totuși, unii experți în domeniul nuclear susţin că acelaşi efect de „tsunami” poate fi obţinut și cu o torpilă intercontinentală clasică, din categoria celor deja aflate în arsenalul marilor puteri nucleare.
Belgorod, cel mai mare submarin din lume
Statele Unite ale Americii și-au activat reţeaua de sateliţi de spionaj pentru urmărirea rachetelor nucleare. Tehnologia se bazează pe căldura mare degajată de proiectile atunci când acestea sunt activate, însă există un singur impediment – sateliții nu reuşesc să detecteze torpilele încărcate pe submarinele nucleare, care se deplasează cu mult sub nivelul mării!
Submarinul nuclear Belgorod are 184 de metri lungime şi 15 metri lăţime şi se poate deplasa cu aproximativ 60 de kilometri pe oră sub apă. Se estimează că poate rezista până la 120 de zile fără a fi nevoit să revină la suprafaţă.
Arsenalul său de top include super-torpila Poseidon, un proiectil de 24 de metri capabil să transporte un focos nuclear care cântărește aproximativ două tone! „Este un tip de armă complet nou, care va forţa forțele navale occidentale să îşi schimbe planificarea şi să dezvolte noi contramăsuri”, scrie La Repubblica.