Prima pagină » Știri externe » Anunțul halucinant al lui Trump despre discuția cu Putin: Vom înființa o unitate de securitate cibernetică

Anunțul halucinant al lui Trump despre discuția cu Putin: Vom înființa o unitate de securitate cibernetică

Anunțul halucinant al lui Trump despre discuția cu Putin: Vom înființa o unitate de securitate cibernetică
Președintele SUA Donald Trump a explicat, într-o serie de postări pe contul de Twitter, ce a discutat cu Vladimir Putin în prima lor întâlnire oficială, care a durat aproape două ore și jumătate. El susține că „l-a presat" de două ori pe Putin în legătură cu amestecul Rusiei în alegerile din SUA, însă acesta a negat „vehement". Apoi, spune Trump, au discutat să înființeze împreună o unitate de securitate cibernetică, care să prevină „hacking-ul electoral". Anunțul lui Trump vine în contextul în care Rusia este suspectată că a folosit grupări de hackeri pentru a submina procesele electorale nu doar din SUA, dar și din Franța de exemplu, iar tot mai multe dovezi că atacurile cibernetice sponsorizate de Moscova, împotriva infrastructurii critice sau a unor companii din alte state, ies la iveală.

Președintele Donald Trump a avut prima sa întâlnire oficială cu președintele Rusiei Vladimir Putin la summit-ul G20 de la Hamburg, vineri. Duminică, Trump a dat câteva detalii pe Twitter despre ce a discutat timp de aproape două ore și jumătate cu Putin.

„Summitul G20 a fost un mare succes pentru SUA – Am explicat că SUA trebuie să repare multele acorduri comerciale proaste pe care le-a făcut. Vom face asta!

L-am presat puternic pe președintele Putin de două ori, despre amestecul Rusiei în alegerile noastre. El a negat vehement. Eu deja mi-am spus opinia…

Am negociat un acord de încetare a focului în părți din Siria, ceea ce va salva vieți. Acum este timpul să facem progrese în a lucra constructiv cu Rusia!

Putin și cu mine am discutat despre formarea unei unități de securitate cibernetică impenetrabilă, pentru ca hackingul electoral și multe alte lucruri negative să fie păzite… și sigure. Au fost puse întrebări de ce CIA și FBI au fost nevoite să ceară Convenției Naționale Democrate de 13 ori serverele și au fost refuzate, încă tot nu le-au primit”, a scris Donald Trump într-o serie de postări pe Twitter, duminică.

Anunțul său cu privire la formarea unei unități comune de securitate cibernetică cu Rusia vine în contextul în care tot mai multe dovezi și acuzații ies la iveală cu privire la faptul că însăși regimul lui Putin, prin serviciile sale secrete, susține grupări de hackeri ruse să atace entități politice din alte state, în timpul campaniilor electorale, dar și infrastructură critică sau organizații private.

Citește și