Aplicația TikTok, interzisă în SUA? Trump o să ia foc după anunțul ăsta: „Nu intenționăm să plecăm din America”!
Donald Trump vrea să interzică aplicația TikTok în SUA, dar șefii companiei chineze spun că nu intenționează să plece prea curând din America! Va fi război total, mai ales că în ecuație apare și numele Microsoft, companie care ar intenționa să achiziționeze TikTok.
Vanessa Pappas, șefa TikTok America, a reacționat imediat după ce președintele Donald Trump a făcut anunțul privind semnarea actului de interzicere a platformei sociale în SUA. „Am primit valul vostru de sprijin şi vrem să vă mulţumim. Nu intenţionăm să plecăm din America”, a insistat Pappas într-un videoclip destinat utilizatorilor aplicaţiei TikTok.
„Vreau să mulţumesc milioanelor de americani care folosesc zilnic TikTok, aducând creativitate şi bucurie vieţii noastre, a mai spus Vanessa Pappas, declarându-se mândră de cei 1.500 de angajaţi americani şi de cele „10.000 de locuri de muncă suplimentare pe care le vom crea în această ţară în următorii trei ani”. „Suntem aici pentru a rămâne. Continuaţi să vă faceţi auzită vocea aici şi haideţi să susţinem în continuare TikTok!”, a îndemnat Vanessa Pappas.
Casa Albă acuză Beijingul că folosește TikTok pentru a fura datele utilizatorilor
TikTok este în prezent una dintre cele mai descărcate aplicații din lume, după cum notează The Verge. În mare parte, găzduieşte scurte videoclipuri muzicale și are aproape un miliard de utilizatori pe întreg globul. Platforma TikTok aparține grupului chinez ByteDance.
Washingtonul suspectează faptul că firma ByteDance transmite autorităţilor chineze datele utilizatorilor, încălcând dreptul la viață privată al acestora. Ca să evite orice suspiciuni, ByteDance s-a oferit să vândă sucursala americană a TikTok, iar printre cei interesați de afacere este și Bill Gates, omul din spatele Microsoft. Până atunci, Casa Albă tocmai ce a indicat că preşedintele Donald Trump urmează să semneze un ordin prin care să oblige ByteDance să renunţe la platforma americană în numele protejării securităţii naţionale.
„Trebuie să fim vigilenţi cu privire la riscul ca date private şi sensibile să fie transferate către guverne abuzive, inclusiv către al nostru. Dar să interzici o platformă, chiar dacă aceasta ar fi posibil din punct de vedere legal, dăunează libertăţii de exprimare online şi nu contribuie deloc la rezolvarea problemei mai mari a supravegherii nejustificate din partea guvernului”, a reacționat Jennifer Granick, din partea influentei organizaţii pentru drepturi civile ACLU.