„Ar fi trebuit să fiu mort”, a estimat Donald Trump, după ce a supravieţuit unei tentative de asasinat pe care el a descris-o drept „o experienţă foarte suprarealistă”.
Afirmațiile au fost făcute într-un interviu difuzat duminică de New York Times.
„Nu ar fi trebuit să fiu aici, ar fi trebuit să fiu mort”, le-a spus Trump jurnaliștilor în timpul unui interviu acordat la bordul avionului său aflat în zbor spre Milwaukee. Acolo, miliardarul va participa la convenţia Partidului Republican, unde ar urma să fie confirmat drept candidat al partidului pentru alegerile prezidenţiale.
„A fost o experienţă foarte suprarealistă”, a mai spus Trump cu privire la atacul care l-a vizat. El purta un bandaj alb la urechea dreaptă, potrivit NYT, când a dat interviul.
Fostul preşedinte, în vârstă de 78 de ani, a fost rănit la ureche şi evacuat, cu obrazul însângerat, după mai multe focuri de armă trase în timpul unui miting desfășurat sâmbătă, 13 iulie, în Butler, statul Pennsylvania. Două persoane au murit (una este atacatorul) și alte două sunt rănite în stare gravă, informează presa din State.
Republicanul a afirmat că, dacă nu ar fi aplecat puţin capul la dreapta pentru a privi o imagine proiectată spre public cu privire la imigranţii ilegali, el ar fi fost mort.
„Din noroc sau datorită lui Dumnezeu, mulţi spun că datorită lui Dumnezeu, mai sunt încă aici. Dacă mă întorceam doar pe jumătate, glonțul lovea partea din spate a creierului. În cealaltă direcție, trecea direct prin craniul meu. Șansele ca eu să fac o întoarcere perfectă sunt probabil de o zecime din 1%, așa că nu ar trebui să fiu aici. Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort” – Donald Trump.
El i-a felicitat pe agenţii Secret Service, poliţia de elită însărcinată cu protecţia înaltelor personalităţi politice, pentru că l-au ucis pe autorul atacului. „Ei l-au doborât cu un glonţ între cei doi ochi. Ei au făcut o treabă fantastică. Este suprarealist pentru noi toţi”, a adăugat Trump.
Fotografii cu Donald Trump ridicând pumnul în semn de provocare spre mulţime în timp ce agenţii îl evacuau au făcut înconjurul lumii. „Mulţi spun că aceasta este fotografia cea mai emblematică pe care au văzut-o vreodată. Ei au dreptate şi eu nu am murit. De obicei, trebuie să mori pentru a avea o fotografie emblematică”, a subliniat Trump.
După această tentativă de asasinat, Donald Tump şi-a rescris discursul pe care îl pregătise pentru convenţia republicană. El a declarat că pregătise „un discurs extrem de dur asupra oribilei administraţii Biden”, dar că l-a abandonat pentru un discurs care, speră el, „va uni ţara”.
„Însă, eu nu ştiu dacă aceasta este posibil. Oamenii sunt foarte divizaţi”, a mai spus Donald Trump.
PE ACELAȘI SUBIECT:
Unde a mers Donald TRUMP după tentativa de asasinat. Avionul a aterizat în miez de noapte