Arsenalul pregătit de Coreea de Nord pentru „a șterge” SUA de pe hartă. „Pământul va fi distrus”
Avertismentul tinerilor din administrația coreeană vine după ce tensiunile s-au accentuat în peninsulă, după ce Phenianul a desfășurat, luna aceasta, un nou test nuclear care a eșuat.
Un purtător de cuvând al Comitetului Central al Ligii Tineretului Kimilsungist-Kimjongilist a afirmat că „Pământul va fi distrus” dacă țara lor lansează un atac și a promis că Seulul și Washingtonul vor fi distruse de îndată ce-i vor provoca pe nord-coreeni.
Între timp, Seul și Washington au anunțat că au convenit asupra unor „măsuri punitive rapide” împotriva Phenianului și că vor continua desfășurarea sistemului antirachetă THAAD, în ciuda protestelor de la Beijing. Cele două țări au organizat o tabără militară comună în localitatea Pocheon din Coreea de Sud, în imediata apropiere a graniței cu Coreea de Nord.
Există temeri că nord-coreenii ar putea începe un nou test nuclear sau chiar lansarea de rachete pentru a sărbători 85 de ani de la înființarea armatei sale de către bunicul lui Kim Jong-un, Kim Il Sung.
Marți, în estul orașului Wonsan, armata a făcut un antrenament care a inclus, printre altele, atacuri cu torpile submarine și detonarea a peste 300 de piese de artilerie de mare calibru.
Toate acestea s-au întâmplat în timp ce Mike Pense, vicepreședintele american, a susținut un discurs în care a afirmat că „era răbdării strategice” s-a încheiat și că Donald Trump se pare că dorește să rezolve problema Coreei de Nord cu sau fără ajutorul Chinei.
Cu toate că a amenințat că „toate opțiunile sunt deschise”, administrația Trump a declarat, miercuri, că dorește să împingă Coreea de Nord către punctul în care să își distrugă toate programele de armament, prin presiuni diplomatice și sancțiuni mai dure. Discuțiile au rămas deschise.
Specialiștii în securitate din SUA au catalogat Coreea de Nord drept „o amenințare de securitate națională care necesită intervenție urgentă și o prioritate de politică externă”.