Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a criticat filmul despre site-ul pe care l-a creat, produs la Hollywood, spunând că este plin de minciuni și că face „propagandă masivă” contra sa, informează AFP.
Invitat să vorbească la o videoconferință organizată la Universitatea Oxford, Julian Assange, care este refugiat la Ambasada Ecuadorului de la Londra, a spus că a reușit să facă rost de o copie a scenariului filmului „The Man Who Sold the World”, care va fi lansat în noiembrie.
„Sunt minciuni după minciuni. Este un atac de propagandă masivă contra WikiLeaks și a membrilor echipei mele”, a spus militantul australian.
Julian Assange, în vârstă de 41 de ani, a mai spus că filmul aruncă „gaz pe foc”, sugerând că Iranul fabrică o bombă nucleară.
Studiourile DreamWorks au anunțat, marți, debutul filmărilor lungmetrajului în care britanicul Benedict Cumberbatch interpretează rolul lui Julian Assange, iar germanul Daniel Bruehl, pe cel al fostului purtător al său de cuvânt, Daniel Domscheit-Berg.
Compania DreamWorks a achiziționat drepturile de ecranizare a două romane despre viața lui Assange, dintre care unul a fost scris de principalul colaborator al acestuia, Daniel Domscheit-Berg. Scenaristul Josh Singer, care a contribuit la succesul serialelor de televiziune „Fringe” și „The West Wing”, a scris scenariul pentru acest nou proiect cinematografic.
Bil Condon, regizorul ultimelor două filme din seria „Amurg/ Twilight”, va regiza filmul despre Assange.
În prezent, alte câteva studiouri de la Hollywood vor să producă filme despre viața și cariera fondatorului site-ului WikiLeaks.
Julian Assange a fost considerat drept dușmanul numărul unu de numeroși oficiali americani, după dezvăluirea pe site-ul WikiLeaks a unor documente diplomatice confidențiale, foarte stânjenitoare pentru Washington.
Refugiat din 19 iunie 2012 la Ambasada Ecuadorului de la Londra, în scopul de a evita extrădarea sa spre Suedia, din cauza unui scandal de viol pe care l-a negat, Assange se teme că va fi ulterior transferat în Statele Unite și acolo va primi pedeapsa cu moartea, pentru că a difuzat 250.000 de telegrame diplomatice americane.
Guvernul din Quito, care împărtășește aceeași temere, a oferit azil politic, pe 16 august 2012, militantului australian, dar Marea Britanie refuză să-l lase să părăsească liber misiunea diplomatică.