Atac terorist dejucat la concertele lui Taylor Swift. Oficial CIA: „Mii de vieți au fost salvate. Suspecții aveau explozibili și legături cu ISIS”

Publicat: 29/08/2024, 18:36
Actualizat: 29/08/2024, 18:47

200.000 de spectatori sunt încă confuzi și chiar supărați după ce megastarul de pop american, Taylor Swift, și-a anulat toate cele trei concerte de la Viena pe data de 7 august 2024.

Un oficial CIA încearcă să-i liniștească, afirmând că decizia cântăreței și a organizatorilor de a anula concertele tocmai a salvat mii de vieți.

Oficial CIA: Suspecții arestați aveau explozibil și conexiuni cu ISIS

Directorul adjunct al CIA, David Cohen, a declarat că indivizi conectați cu gruparea teroristă Daesh (autoproclamată „Stat Islamic/ISIS”) plănuiau atacuri teroriste.  El a declarat că persoanele arestate în legătură cu atacurile teroriste dejucate la concertele lui Taylor Swift din turneul „The Eras Tour” din Austria au complotat să omoare „zeci de mii de oameni”.

Raportând la un summit despre informații și securitate națională în Maryland, directorul adjunct al CIA, David Cohen, a mai spus că agenția a furnizat autorităților austriece informații pentru a o ajuta să aresteze „patru indivizi care complotau să atace la un concert unde cânta Taylor Swift”.

„Au fost găsiți cu explozibili, materiale pentru fabricarea bombelor. Plănuiau să omoare un număr uriaș de spectatori, zeci de mii de oameni la acest concert, inclusiv, mulți americani”, a mai spus Cohen, potrivit Business Insider.

„Austriecii au reușit să facă aceste arestări pentru că agenția și partenerii noștri din comunitatea de informații le-au furnizat informații despre ce plănuia acest grup conectat cu ISIS,” a adăugat el, spunând că „sute de vieți au fost, fără îndoială, salvate”.

Taylor Swift, recunoscătoare că „a jelit concertele și nu pierderile de vieți”

Taylor Swift a declarat odată că „cea mai mare teamă a sa ” e un atac terorist în timpul unui concert. Cântăreața pop trebuia să susțină trei spectacole între 8 și 10 august pe Stadionul Ernst Happel din Viena, pentru un public estimat la 200.000 de persoane. Cu toate acestea, promotorul austriac al concertului, Barracuda Music, a anunțat anularea concertelor prin Instagram.

„Anularea concertelor noastre din Viena a fost devastatoare. Motivul anulărilor m-a umplut de un nou sentiment de frică și de ovinovăție enormă ”, a scris cântăreața  într-o postare pe Instagram din 21 august.

„Dar am fost, de asemenea, extrem de recunoscătoare pentru că am jelit concerte şi nu vieţi”, a adăugat ea.

Artista și-a început cel mai mare turneu al carierei sale „Eras Tour” pe 17 martie 2023 și îl va încheia pe 8 decembrie 2024. Cele 60 de concerte i-au adus până acum încasări de 1,039 MILIARDE DE DOLARI! Din luna mai 2024, a cântat în marile orașe europene: Paris, Stockholm, Lisabona, Madrid, Lyon, Edinburgh, Liverpool, Cardiff, Londra, Dublin, Amsterdam, Zurich, Milano, Gelsenkirchen, Hamburg, Munich și  Varșovia.

De aproape un deceniu, Europa este terorizată de ISIS

O serie de atacuri teroriste coordonate de islamiști au avut în ultimii 9 ani în Europa. Cele mai sângeroase atacuri teroriste au fost efectuate la Paris, în 2015, și la Krasnogorsk, în 2024. Statul Islamic din Irak și Levant și-a asumat responsabilitatea pentru ambele atacuri.  Pe 13 noiembrie 2015, un grup de trei teroriști sinucigași au detonat bombe în afara stadionului Stade de France din Saint-Denis. Explozia a avut loc pe durata unui meci de fotbal.

Un alt grup de atacatori a deschis focul asupra cafenelelor și restaurantelor aglomerate din Paris, unul dintre aceștia detonând o bombă. Un al treilea grup a efectuat un atac armat de amploare și a luat ostatici la un concert organizat de trupa rock americană Eagles of Death Metal, la care participau 1.500 de persoane, în teatrul Bataclan. Poliția franceză a intervenit, rezultând ciocniri cu focuri de armă. Unii dintre teroriști au detonat vestele sinucigașe. 130 de persoane, inclusiv 90 în teatrul Batacla, au fost ucise. Alte 416 persoane au fost rănite. Au fost cele mai sângerose atacuri armate din istoria Parisului postbelic.

Pe 22 martie 2024, a avut loc un alt atac terorist coordonat de islamiști împotriva civililor la sala de concerte Crocus City Hall din Crocus City, Krasnogorsk, o regiune din Rusia. Patru teroriști asociați cu Statul Islamic – Provincia Khorasan (IS–KP sau ISIS-K) au desfășurat un atac armat de amploare, rezultând uciderea a 145 de persoane  și rănirea altor 551 de spectatori care au fost împușcați sau arși. Toți cei patru suspecți au fost arestați de autoritățile regimului putinist și acuzați de terorism.

Citește și: 

Taylor Swift a doborât recordul deținut de Michael Jackson pentru cele mai multe concerte susținute pe Stadionul WEMBLEY

Sursa Foto: Instagram, Taylor Swift/ Profimedia – Imagini de la concertele din Varșovia, Munich și Londra 

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Fiul unui renumit actor, închisoare pe viață pentru o crimă înfiorătoare
Maya, fiica Antoniei, pupată pe buze de Vincenzo Castellano la aniversarea ei. I-a dăruit un...
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și...
Câți „turnători” a racolat Securitatea în perioada 1970-1979. Printre cei care „cântau” la „Secu” erau...
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut...
CIA dezvăluie cine se află în spatele atacului plănuit la concertul lui Taylor Swift, care...
Simona l-a iertat, dar acum a comis-o iar. Claudiu şi-a lăsat iubita şi s-a întors...
Dureros: cauza morții lui Constantin Măruță. Tatăl lui Cătălin Măruță și-a dat ultima suflare pe...
Staţiunea în care s-a format un fuior cu aspect de tornadă. Turiştii s-au adăpostit în...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Turista dată dispărută pe Insula Samos, din Grecia, a fost găsită! Trupul său neînsuflețit a...
Cauza morții tatălui lui Cătălin Măruță. De ce a murit Constantin Măruță, de fapt
O bancă din România vinde un Ferrari cu doar 1.100 KM la bord. Cât costă...
Au fost avizate calendarele examenelor pentru anul şcolar viitor. Ce modificări vor intra în vigoare
Gangsteri, droguri și crime! Faptele neștiute ale lui Alain Delon
Alertă BNR pentru românii cu numerar. Ferește-te de acești bani cash! Nu-i folosi
Coșmar fără sfârșit pentru pensionari. Vestea la care nu se șteptau
Insula Iubirii, sezonul 8. Cristina a confirmat despărțitea de Andrei. Când au divorțat și în...
Ce pot face românii în cazul pensiilor recalculate greșit. Pașii pe care trebuie să-i urmeze
Ileana Sterp traversează o perioadă dificilă din viața sa! Soțul său a fost implicat într-un...
Sancho Bronchalo, fiul cunoscutului actor spaniol Rodolfo Sancho, condamnat la închisoare pe viață: "Îmi pare...
BANCUL ZILEI. Bubulina: - Iubitule, în pat tu semeni cu un telefon! Bulă: - “Vibrez”...
Mașină înghițită de o groapă apărută din senin pe o stradă din Seul