Potrivit unui comunicat difuzat de Centrul de coordonare din cadrul Biroului premierului, 48 de răniți se află în continuare la terapie intensivă. Dintre persoanele decedate, 52 au fost identificate, a precizat comunicatul.
Anterior, premierul Ahmet Davutoglu a anunțat trei zile de doliu național pentru victimele atentatului. Deși identitatea autorilor nu este cunoscută, Davutoglu a precizat că există „indicii puternice” că exploziile de la Ankara au fost cauzate de doi kamikaze.
Oficiali din domeniul securității au declarat pentru Anadolu, sub protecția anonimatului, că atacul a fost comis de doi kamikaze care au folosit bombe cu TNT și bile metalice.
Aceștia au adăugat că metoda folosită de atacatori și cantitatea de explozibil seamănă cu atentatul de la Suruc, din 20 iulie. Zeci de oameni au fost uciși în orașul din sudul Turciei, când o bombă a explodat în timpul unei reuniuni a activiștilor pro-kurzi.
Poliția a anunțat că a găsit fragmente din cadavrele presupușilor autori ai atacului de sâmbătă și încearcă să-i identifice. Autoritățile verifică de asemenea imaginile înregistrate de camerele de supraveghere.
Procurorul șef din Ankara a anunțat că a fost demarată o anchetă, condusă de cinci procurori.
Acesta este atentatul cu cele mai multe victime din istoria modernă a Turciei și deocamdată nu a fost revendicat de nicio grupare. Aproximativ 14.000 de persoane s-ar fi aflat în zonă în momentul exploziilor.
Atacul a fost comis în timp ce numeroase persoane se adunaseră în fața gării pentru a participa la o manifestație în Piața Sihhiye, din apropiere. Participanții la miting, organizat de Confederația Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) și mai multe ONG-uri, cereau încetarea conflictului dintre organizația teroristă PKK și statul turc.
Circulația trenurilor prin gara centrală a fost perturbată de explozii, a anunțat Compania feroviară turcă. Mai multe geamuri ale gării au fost sparte de forța deflagrației.
Atentatul a avut loc cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative anticipate de la 1 noiembrie, convocate după ce partidele parlamentare nu au reușit să formeze un Guvern în urma alegerilor generale de la 7 iunie.
Atacul a fost condamnat de lideri din toată lumea, iar mai multe sindicate din Turcia au anunțat o grevă de trei zile în semn de protest.
Sâmbătă seara, au avut loc demonstrații în mai multe orașe din Turcia, inclusiv la Istanbul, Izmir și Eskisehir.