Atenționare de călătorie. Anunțul MAE despre pericolul la care se expun cei ce merg în India

Publicat: 24 09. 2015, 08:49

Febra Dengue este o boală infecțioasă acută, produsă de virusul „Denga”, care se transmite la om prin mușcătura unui țânțar infectat, din specia Aedes. Nu există un vaccin pentru această boală care în unele cazuri poate duce la deces, a anunțat MAE.

„Boala se manifestă prin stări febrile, stări de oboseală, migrene, dureri articulare și iritații ale pielii. În cazuri grave, pot apărea hemoragii pe suprafața corpului. Boala se poate manifesta cu severitate în special la persoanele cu un sistem imunitar slăbit, putând duce chiar la deces. Pentru moment, nu există nici un vaccin care să prevină infectarea cu acest virus. De asemenea, nu există nici un medicament specific pentru această boală, tratamentul fiind simptomatic”,

Singura metodă eficientă de prevenire a apariției bolii constă în protecția împotriva mușcăturilor de țânțari, precum folosirea mijloacelor de protecție chimică – repelente, sau a altor mijloace de protecție, precum: purtarea de îmbrăcăminte adecvată – pantaloni lungi, cămăși sau bluze cu mânecă lungă, plase de țânțari la geamuri și deasupra paturilor.

Pentru informații suplimentare, pot fi accesate paginile dedicate de Internet http://www.mcdonline.gov.in/dengueawareness.html și http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să manifeste o atenție sporită privind măsurile de prevenție pe timpul deplasărilor în Republica India.