Prima pagină » Știri externe » Banca elvețiană CREDIT SUISSE, condusă de un director executiv care seara se culcă bărbat și dimineața se trezește femeie

Banca elvețiană CREDIT SUISSE, condusă de un director executiv care seara se culcă bărbat și dimineața se trezește femeie

Banca elvețiană CREDIT SUISSE, condusă de un director executiv care seara se culcă bărbat și dimineața se trezește femeie

Pips Bunce, directorul executiv al Credit Suisse, „este un bărbat bolnav mintal, adept al identității fluide de gen, care dimineața când se trezește crede că este femeie”. Cel puțin aceasta este descrierea de care are parte pe rețelele de socializare șeful Credit Suisse, Philip Bunce. Sau „Pippa” Bunce, depinde cui vrei să te adresezi.

Povestea lui Bunce a declanșat un val de reacții negative pe social media, nu puțini fiind cei care asociază problemele din prezent ale gigantului bancar Credit Suisse cu managementul directorului executiv Philip Bunce.

Bunce, propus „Role Model of the Year”

Banca Credit Suisse a înregistrat o scădere a prețului acțiunilor în această săptămână, alimentând temerile că, la nivel global, urmează o criză în piață fără precedent. Miercuri, de exemplu, acțiunile Credit Suisse au scăzut cu peste 20%, iar unii utilizatori de social media au început să-l atace pe Bunce ca motiv pentru dificultățile instituției.

Pe pagina personală de LinkedIn, Bunce se descrie ca fiind „El/Ea/Ei” și are funcția Director / Șeful programelor de inginerie strategică a piețelor globale la Credit Suisse.

Jordan Schachtel, jurnalist de investigație și scriitor, a comentat identitatea fluidă de gen a șefului Credit Suisse. Într-un tweet vizionat de peste 5 milioane de ori, Schachtel a scris: „Șeful piețelor globale de la Credit Suisse este un bărbat bolnav mintal, adept al indentității fluide de gen, care uneori crede că dimineața când se trezește este femeie”.

Urmărind vechi tweet-uri postate de Bunce, Schachtel a dat peste unul în care directorul executiv al Credit Suisse se mândrește cu faptul că a fost trecut de Banca Londrei pe o listă scurtă pentru Premiul Inspirațional „Role Model of the Year”. „We…”, scrie Bunce, adică „Noi”, în sensul de el și femeia din interiorul său.

Un alt utilizator, Timjbo, a distribuit aceste postări, sugerând că problemele privind identitatea de gen ale lui Bunce sunt relevante pentru situația actuală a băncii elvețiene. El a scris pe Twitter: „Șeful piețelor globale Credit Suisse Pips Bunce, ea/ea/ei #GoWokeGoBroke”.

Și Surajit Dasgupta, fondatorul Swadharma & Sirf News, a scris pe Twitter: „Pippa «Pips» Bunce (născut Philip Bunce): cum să jefuiești ca bărbat și apoi să joci rolul victimei ca femeie. Asta este lumea în care te vei trezi”.

În fine, Amit Thadhani, un chirurg practicant, are și el ceva de comentat: „Aceasta nu este fluiditate de gen. E vorba despre trăirea celor mai profunde fantezii și apoi legitimarea lor socială cu un titlu fantezist”.

Ce spune președintele Credit Suisse

Problemele de la Credit Suisse au apărut ca efect al crizei bancare din Statele Unite, acolo unde gigantul Silicon Valley Bank (SVB), din California, a dat faliment. SVB s-a prăbușit în ciuda faptului că, la final de an 2022, avea „aproximativ 209 miliarde de dolari în active totale și aproximativ 175 miliarde de dolari în depozite totale”, potrivit Federal Deposit Insurance Corporation.

Credit Suisse are 578 miliarde de dolari în active. Aceasta este o problemă mult mai mare în devenire”, atrage atențoia Genevieve Roch-Decter, CEO al Grit Capital.

Miercuri, președintele Credit Suisse, Axel Lehmann, a vorbit la o conferință financiară din Arabia Saudită și a fost întrebat despre posibilitatea de a primi asistență din partea guvernului elvețian dacă problemele băncii se vor agrava. „Suntem reglementați, avem rate de capital puternice, bilanț foarte puternic, suntem cu toții pe punte, deci acesta nu este un subiect”, a răspuns Lehmann, citat de Newsweek.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și