Prima pagină » Știri externe » BETLEEM, locul nașterii lui Iisus Hristos, ar putea fi inclus în patrimoniul UNESCO. De ce s-ar opune SUA acestei decizii

BETLEEM, locul nașterii lui Iisus Hristos, ar putea fi inclus în patrimoniul UNESCO. De ce s-ar opune SUA acestei decizii

Betleem, unde s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos, ar putea deveni primul loc din Palestina care să fie inclus în patrimoniul UNESCO, scrie Live Science.

Orașul Betleem, unde s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos, ar putea deveni primul loc din Palestina care să fie inclus în patrimoniul UNESCO, scrie Live Science.

Reprezentanții UNESCO vor dezbate această posibilitate, în cadrul celei de-a 36-a sesiuni anuale a organizației, care se va desfășura în iunie-iulie, la St. Petersburg (Rusia).

sursa foto Live Science

În prezent, patrimoniul UNESCO include peste 900 de proprietăți cu „valoare universală”, din întreaga lume, notează sursa.

Palestina, membră UNESCO din octombrie 2011, va promova, în cadrul sesiunii anuale, biserica din Betleem și drumul folosit de pelerini, în încercarea de a-i convinge pe cei prezenți să lărgească patrimoniul.

Live Science scrie că votul va fi unul destul de controversat, întrucât SUA consideră că Palestina ar trebui să ajungă la un acord de pace cu Israelul, înainte ca un obiectiv de pe teritoriul său să intre în patrimoniul UNESCO.

sursa foto Live Science

Biserica din Betleem a fost construită la îndemnul Elenei, mama împăratului roman Constantin cel Mare, deasupra peșterii în care s-ar fi născut Iisus Hristos. De altfel, Grota Nașterii Domnului este cea mai vizitată încăpere din apropierea bisericii din Betleem. Înăuntru, există o stea cu 14 colțuri, încastrată în marmură, alături de inscripția „Aici, Fecioara Maria l-a născut pe Iisus Hristos”.

Site-ul UNESCO scrie că valoarea bisericii din Betleem este „indiscutabilă”, iar nașterea lui Hristos reprezintă cea mai mare sărbătoare din lume. „Nu există niciun alt loc în lume care să aibă o valoare religioasă mai mare decât Betleemul”, mai arată site-ul UNESCO.

Live Science scrie că, pe lângă conflictele politice care pun în pericol biserica din Betleem, aceasta a fost parțial distrusă și de mai multe cutremure, de-a lungul timpului.

sursa foto Live Science
 

Citește și