Biden NU INTENȚIONEAZĂ să se retragă din cursa prezidențială /Echipa de campanie: „Președintele este hotărât să îl învingă pe Trump”

Publicat: 19/07/2024, 17:54
Actualizat: 19/07/2024, 19:10

Președintele Joe Biden nu intenționează să se retragă din cursa electorală și este determinat să îl învingă pe adversarul republican, Donald Trump, în scrutinul din noiembrie, anunță echipa de campanie a liderului de la Casa Albă, pe fondul presiunilor din Partidul Democrat în sensul schimbării candidatului.

Jen O’Malley Dillon, șefa echipei de campanie a președintelui Biden, a afirmat, într-un interviu acordat postului MSNBC, că Joe Biden rămâne în cursa electorală și este cel mai calificat candidat pentru a-l învinge pe Donald Trump.

”În mod absolut, președintele este în cursă, l-ați auzit spunând acest lucru constant. Și cred că am văzut aseară și de ce. Pentru că Donald Trump nu va oferi nimic nou poporului american. Este aceeași persoană care a fost în 2020, care a fost pe scena dezbaterii, totul este despre el, nu despre poporul american. De aceea, Joe Biden este mai hotărât ca niciodată să îl învingă pe Donald Trump. Iar noi credem în această campanie, suntem construiți pentru scrutinul strâns în care ne aflăm, vedem drumul înainte, președintele este liderul campaniei și al țării și impresia noastră este, din interacțiunile cu alegătorii, că este cea mai potrivită persoană să fie adversarul lui Donald Trump, să îl contracareze, să își prezinte viziunea, în raport cu ce am văzut aseară”, a afirmat Jen O’Malley Dillon.

Întrebată ce le spune politicienilor din Partidul Democrat care susțin că Biden nu poate câștiga scrutinul, șefa echipei de campanie a argumentat că oscilațiile în sondajele de opinie au fost mici, în contextul intensificării cursei electorale.

”Sigur că nu mă aflu aici pentru a spune că nu au fost săptămâni dure pentru activiștii de campanie, fără dubiu, au fost, și am observat o anumită scădere a sprijinului, dar oscilațiile sunt mici, iar motivul este că această cursă a devenit mai dură. Cetățenii americani știu că președintele este mai în vârstă, au văzut acest lucru, îl știau înaintea dezbaterii. Sigur că avem multe de făcut pentru a le oferi asigurări cetățenilor americani că, da, este în vârstă, dar își poate îndeplini sarcinile și poate câștiga”, a subliniat Jen O’Malley Dillon.

”L-ați auzit pe președinte spunând în mod repetat că se află în cursă pentru a câștiga, el este candidatul nominalizat și intenționează să obțină un nou mandat de președinte”, a insistat șefa echipei de campanie.

Președintele Biden, în vârstă de 81 de ani, aflat acum în izolare din cauza COVID, este vizat de critici de câteva săptămâni, după prestația considerată slabă în dezbaterea electorală cu Trump. Conform unor surse din Partidul Democrat, Biden ar urma să decidă în următoarele zile asupra potențialei retrageri din cursa prezidențială.

Aproape două-treimi dintre simpatizanții Partidului Democrat din Statele Unite cred că președintele Joe Biden ar trebui să se retragă din cursa prezidențială, pentru a permite desemnarea altui candidat, arată un sondaj de opinie, realizat în contextul criticilor față de prestațiile liderului de la Casa Albă din ultimele săptămâni.

Joe Biden a semnalat în mai multe rânduri că, în pofida vârstei înaintate, nu se va retrage din cursa prezidențială.

”Eu cred că sunt cea mai calificată persoană să candideze la funcția de președinte. L-am învins o dată (pe Trump – n.red.), îl voi învinge din nou. Campania este lungă, iar eu voi continua activitățile, am multă treabă”, a afirmat Biden săptămâna trecută, într-o conferință de presă.

Foto: Profimedia

Citește și:

Jurnalistul american Evan Gershkovich, CONDAMNAT în Rusia la 16 ani de închisoare, pe fondul tensiunilor dintre Moscova și Washington

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la Brăila. Telefonul victimei și crima mascată...
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă...
Cum arată Oana Roman în costum de baie la 48 ani: abia dacă o mai...
Răscoala românilor din Leeds i-a speriat pe poliţişti, care şi-au abandonat maşina. "Rămânem în istorie"
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa...
A apărut un NOU continent pe Pământ! Unde este și cât de repede va fi...
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Insula Iubirii, sezonul 8. Reacția lui Robert Braia după ce s-a scris că i s-a...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele...
REMA, show exploziv pe scena festivalului Electric Castle 2024. Ce a spus artistul nigerian despre...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Ecaterina ANDRONESCU, ADEVĂRUL despre învățământul din România | EXCLUSIV „Altceva cu Adrian Artene”