Boeingul Malaysia Airlines ar putea fi reutilizat ca „rachetă de croazieră”, afirmă un congresmen
McCaul a subliniat că, la ora actuală, nu este sigur că dispariția avionului în circumstanțe stranii ar fi legată de o acțiune teroristă, într-un interviu pentru postul Fox News. Însă, în opinia sa, autoritățile americane sunt îngrijorate la ideea că avionul ar fi putut să aterizeze undeva, să fi fost ascuns, iar ulterior să fie reutilizat ca o armă de distrugere.
Avionul ar fi putut să se îndrepte în două direcții, după ce a dispărut de pe radare, și anume înspre nord, către Kazahstan, însă ar fi fost reperat cu siguranță de către radare.
„Cealaltă ipoteză este să fi aterizat într-o țară ca Indonezia, unde ar putea să fie reutilizat ulterior ca rachetă de croazieră, așa cum au procedat teroriștii pe 11 septembrie”, a declarat Michael McCaul.
„Un lucru de care suntem siguri: nu este un accident. Este vorba despre o acțiune deliberată, intenționată, iar întrebarea este cine se ascunde în spatele ei”, a adăugat el.
În total 25 de țări participă de-acum la căutările zborului MH370, care și-a schimbat direcția, a dezactivat sistemele de comunicații „în mod deliberat”, după care a dispărut, în urmă cu opt zile. Avionul, care asigura o cursă Kuala Lumpur-Beijing, avea la bord 239 de persoane.
Anchetatorii efectuau duminică verificări asupra unor eventuale antecedente ale piloților și pasagerilor.
„Din câte știu eu, din toate informațiile la care am avut acces la nivel înalt, prin intermediul Departamentului pentru Securitate Internă, Centrului național american de luptă împotriva terorismului, comunității de informații, este ceva cu pilotul”, a declarat McCaul.
„Toate pistele duc în cabină, cu pilot și copilot”, a spus el, fără să ofere alte precizări.
Rude și colegi ai comandantului și copilotului au vorbit, până în prezent, despre profesionismul și caracterul echilibrat al celor doi.