Boris Johnson neagă că ar fi călătorit în Italia pentru a-și boteza fiul
Guvernul Marii Britanii a dezmințit luni informațiile potrivit cărora premierul acestei țări, Boris Johnson, ar fi călătorit luna aceasta în Italia.
Dezmințirea transmisă de 10 Downing Street vine în contextul în care presa italiană a scris că Johnson s-ar fi deplasat în Peninsulă pentru a-și boteza fiul, potrivit Reuters.
Guvernul de la Londra a mai adăugat că Boris Johnson nu a călătorit în Italia în ultimele luni.
Cotidianul La Repubblica a scris recent, citând un comunicat al autorității aeroportuare din Perugia, că Boris Johnson ar fi călătorit în orașul italian pentru botezarea fiului său Wilfred, care s-a născut vara aceasta.
„Povestea aceasta este una complet falsă. Premierul Johnson nu a călătorit în Italia în ultimele luni. Oricine publică acest tip de informații nu face decât să repete un fals”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Guvernului Marii Britanii.
Anterior, ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a declarat și el că informația este una eronată.
„Din ce am înțeles, informațiile sunt complet false. Am verificat încă o dată în această dimineață și este vorba despre o eroare”, a declarat oficialul britanic.
Boris Johnson se confruntă cu un val de critici în ultima perioadă
Informațiile apărute în presa italiană sunt doar ultimele dintr-o serie de controverse legate de premierul britanic.
Liderul de la Londra se confruntă cu un val de critici în ultima perioadă, mai ales după ce Guvernul condus de acesta a anunțat un proiect de lege prin care ar urma să fie eliminate din legislația britanică unele dintre prevederile din Acordul de Retragere din Uniunea Europeană.
Marea Britanie a anunțat în mod explicit că intenționează să încalce legislația internațională prin nerespectarea unor prevederi ale Acordului de Retragere pe care l-a semnat în ianuarie, atunci când a părăsit în mod oficial Uniunea.
Londra spune că dorește eliminarea unor ambiguități din document, dar decizia Marii Britanii a provocat noi neînțelegeri cu Blocul comunitar, cu doar câteva luni înaintea încheierii perioadei de tranziție post-Brexit.
Autoritățile de la Bruxelles i-au cerut premierului Boris Johnson să renunțe la propunere, cunoscută ca „Legea privind piața internă”, susținând că această lege va afecta puternic discuțiile privind viitoarele relații dintre Uniunea Europeană și Regat, țară care a rămas încă în Piața Unică europeană până la finalul perioadei de tranziție post-Brexit, care expiră pe 1 ianuarie.
Premierul Johnson a refuzat acest lucru.
Recent, el a declarat că proiectul este esențial pentru a contracara amenințările „absurde” de la Bruxelles, printre care acelea că Londra ar putea fi obligată să impună controale între Marea Britanie și Irlanda de Nord, ceea ce, spune Johnson, ar amenința unitatea Regatului.