Cancelarul Austriei va propune la summitul de la Sibiu reformarea UE prin modificarea Tratatului de la Lisabona. Sebastian Kurz dorește protejarea statului de drept

Cancelarul Austriei va propune la summitul de la Sibiu reformarea UE prin modificarea Tratatului de la Lisabona. Sebastian Kurz dorește protejarea statului de drept
Publicat: 08/05/2019, 19:33

Sebastian Kurz a exprimat preocupare în legătură cu nerespectarea regulilor privind deficitul bugetar în zona euro. „Atunci când Comisia Europeană reacționează ridicând din umeri, mai mult sau mai puțin, în legătură cu gradul de îndatorare al Franței sau Italiei, Europa are o problemă. Aceste lucruri trebuie să se schimbe”, afirmă Sebastian Kurz într-un interviu acordat publicației Handelsblatt.

Liderul de la Viena a pledat și pentru măsuri suplimentare pentru protejarea climei. „Lupta împotriva încălzirii climatice poate fi câștigată doar împreună. În acest sens, sunt necesare măsuri stricte la nivel mondial și european”, a adăugat Sebastian Kurz.

„În Europa, avem nevoie de ordine și de mai multă susținere sănătoasă a oamenilor. Regulile pe care noi înșine le-am creat în Europa trebuie respectate. Oricând s-au încălcat regulile în trecut a fost haos. Exact în acest fel este afectată moneda euro de datoriile prea mari ale unor țări. Dubiile referitoare la normele statului de drept și democrației afectează fundamentul european”, a subliniat Sebastian Kurz, cerând și respectarea Reglementărilor Dublin în materie de imigrație.

„Europa are nevoie de mai multă susținere din partea oamenilor. (…) Oamenii se raportează la UE ca la o instituție care a reglementat toate detaliile și care este uneori un monstru birocratic. Aceste lucruri trebuie să se schimbe. Europa trebuie să devină mai flexibilă și mai eficientă. Este necesar, din punctul meu de vedere, un nivel mai mare de subsidiaritate”, a argumentat Sebastian Kurz.

Întrebat în cadrul interviului dacă este necesară modificarea Tratatului UE, Sebastian Kurz a răspuns: „Da, și vom cere acest lucru la summitul informal UE din România. Dacă vrem reformarea fundamentală a Europei, dacă vrem să fie competitivă, este necesară o nouă bază contractuală. Reglementările actuale au fost adoptate înaintea crizelor: a fost criza euro, criza imigrației, avem schimbările climatice, Brexit. Este evident că actualele provocări sunt mai mari decât erau acum câțiva ani. Este inteligent și corect să adaptăm tratatele UE la noile realități”, a explicat Kurz.

Uniunea Europeană are nevoie de un nou tratat și de sancțiuni pentru încălcarea normelor democratice

Uniunea Europeană are nevoie de un nou tratat comunitar, care să eficientizeze procesul decizional și să prevadă sancțiuni dure pentru țările care încalcă normele statului de drept și principiile democratice, a propus Sebastian Kurz în urmă cu câteva zile.

În contextul campaniei electorale premergătoare scrutinului europarlamentar, Sebastian Kurz, cancelarul Austriei și liderul formațiunii de centru-dreapta Partidul Popular Austriac (ÖVP), a propus, într-un interviu acordat publicației Die Presse, „reformarea Uniunii Europene”. Liderul de la Viena pledează pentru actualizarea Tratatului Lisabona, intrat în vigoare în anul 2009, argumentând că s-a modificat contextul politic.

„De la intrarea în vigoare a Tratatului Lisabona, în Europa s-au schimbat multe lucruri. Am avut o criză a datoriilor suverane, o criză a monedei euro, o criză a migrației, o criză climatică, iar acum avem haosul generat de Brexit. Este nevoie de un nou tratat UE, dat fiind că actualul tratat nu mai este actual”, declară Sebastian Kurz.

Cancelarul Austriei vrea eficientizarea instituțiilor comunitare și înăsprirea sancțiunilor pentru țările UE care nu respectă reglementările europene. „Este necesar un nou acord, care să prevadă sancțiuni clare împotriva statelor membre, să prevadă obligații, să prevadă sancțiuni pentru țările care nu înregistrează imigranți sau primesc imigranți aflați în ilegalitate, să existe consecințe dure pentru încălcarea normelor statului de drept sau a principiilor democrației liberale”, afirmă Sebastian Kurz.

„Obiectivul nostru este să îmbunătățim Uniunea Europeană, nu să o distrugem sau să ne jucăm cu fantezii privind ieșirea din UE”, a insistat Sebastian Kurz.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitura din Italia. Familia...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
O nouă alianţă în Parlamentul European? Viktor Orban anunţă formarea unui bloc de extrema dreaptă...
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
Se CONFISCĂ banii pe loc. Decizie pentru cei cu bani CASH. Legea e lege
Ultimele zile din viața actriței Ileana Stana Ionescu. Ce tristețe
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge...
A murit Ileana Stana Ionescu: "Cu adâncă durere anunţăm stingerea din viaţă celei care a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
O placă bizantină rară sculptată în os, descoperită într-un oraș din Rusia
×