Echipele de salvare americane l-au scos pe adolescent de sub dărâmături într-un moment în care speranța găsirii unor supraviețuitori a început să scadă simțitor. Mulțimea l-a primit cu aclamații în timp ce era scos pe targă, cu fața acoperită de praf. Șeful echipei, Andrew Olvera, a declarat că băiatul a fost prins între două etaje prăbușite.
Între timp, ascensiunile pe Muntele Everest vor fi reluate săptămâna viitoare, în pofida faptului că avalanșele generate de cutremur au provocat moartea a 18 persoane. Dar șeful departamentului pentru turism, Tulsi Gautam, a sfătuit alpiniștii să renunțe la expediții, afirmând că sunt în curs lucrări de reparații.
Între timp, locuitorii sunt tot mai nemulțumiți de întârzierile în distribuirea ajutorului. Aproximativ 200 de persoane au protestat în fața Parlamentului din capitala Kathmandu, cerând mai multe autobuze pentru a merge la casele lor.
În satul Sangachowk, unul dintre cele mai afectate și situat la aproximativ trei ore de mers cu mașina de capitală, numeroși săteni furioși au blocat drumul cu pneuri. Mulțimea a oprit două camioane care se îndreptau către Kathamandu și transportau orez, tăiței și biscuiți. Ulterior, oamenii au blocat o coloană de trei camioane de armată cu provizii suplimentare, generând o confruntare cu soldații înarmați.
„Guvernul nu ne-a dat nimic de mâncare”, a declarat Udhav Giri, în vârstă de 34 de ani. „Camioanele care transportă orez trec pe aici și nu se opresc. Toate alimentele se duc către sediul central”, a declarat el.
Ministrul nepalez al Comunicațiilor, Minendra Rijal, a recunoscut că autoritățile au făcut greșeli, afirmând: „Este un dezastru la o scară fără precedent. Au fost unele slăbiciuni în gestionarea operațiunilor umanitare”.
Numărul persoanelor decedate în Nepal a crescut la aproape 5.500, iar alte 10.000 au fost rănite. Lor li se adaugă 80 de victime înregistrate în India și Tibet. Premierul Sushil Koirala a avertizat că bilanțul victimelor ar putea ajunge la 10.000, pe măsură ce se vor primi informații din zonele izolate.