Prima pagină » Știri externe » Cartofi și făinoase, în loc de fructe și legume: Cum propune Donald Trump să schimbe meniul școlilor din SUA

Cartofi și făinoase, în loc de fructe și legume: Cum propune Donald Trump să schimbe meniul școlilor din SUA

Cartofi și făinoase, în loc de fructe și legume: Cum propune Donald Trump să schimbe meniul școlilor din SUA
O nouă reformă a administrației Donald Trump, care vizează mâncarea de la cantina școlii, propune ca odată cu introducerea alimentelor nesănătoase în meniul oferit elevilor, pastele făinoase să fie considerate legume, iar cartofii să fie serviți drept fructe, relatează The Independent.

Administrația Trump propune o reformă în ceea ce privește hrana servită copiilor la cantina școlii, iar noile schimbări includ servirea unor alimente precum pizza sau cartofii prăjiți și înlocuirea legumelor și a fructelor cu paste făinoase și cartofi, relatează The Independent.

Această propunere este în contradicție cu programul lansat de Michelle Obama, ce are drept scop reducerea obezității la copii și care presupune ca meniul de la cantina școlii să includă o hrană sănătoasă bazată pe fructe și legume.

Conform reprezentanților administrației Trump, noua lege ar face parte dintr-un proiect menit să reducă risipa de mâncare în școli, iar acest demers este posibil prin extinderea alimentelor care fac parte din categoria fructe și legume.

Regulie propuse de adiministrația Trump, propun ca meniul de la cantina școlii să considere cartofii și alimentele făinoase cum ar fi pastele, ca parte din categoria fructe și lgume.

De asemenea cantitatea de fructe pentru elevi va scădea la jumătate de ceașcă pe zi, în loc de o ceașcă întreagă.

Sub noua legislație elevii vor umple deficitul caloric cu produse de patiserie, în loc de variante sănătoase de alimente care includ lactatele, proteinele slabe, fibrele și vegetalele.

Directorul adjunct al Centrului de Științe și Interes Public a declarat că reforma președintelui Donald Trump va permite ca școlile să inlcudă în meniul oferit copiilor, orice tip de aliment, indiferent de valoare lui nutrițională.

Oficialul a mai adăugat că această reformă va produce un dezechilibru în hrana elevilor din cauza alimentelor bogate în calorii care conțin cantități mari de sodiu, grăsimi și zahăr. 

 

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele

Citește și