În cadrul unui forum la Seul, ministrul sud-coreean de Externe, Yun Byung-se, a comparat cele 70 de execuții ordonate de Kim Jong-un cu cele ale tatălui său, Kim Jong-il, despre care a spus că a executat zece persoane în primii ani de mandat.
Un oficial din serviciul de informații sud-coreean a confirmat că agenția de spionaj consideră că tânărul Kim a executat aproximativ 70 de oficiali, dar nu a dezvăluit cum a obținut informațiile.
Yun a mai afirmat că regimul terorii condus de tânărul Kim „îi afectează semnificativ” pe nord-coreenii care lucrează în străinătate, determinându-i să fugă în Coreea de Sud.
Coreea de Nord, un stat autoritar condus de familia Kim din 1948, ține secrete activitățile guvernului, iar informațiile, chiar și cele obținute de serviciile de spionaj sud-coreene, sunt adesea imposibil de confirmat.
Kim Jong-un a înlăturat membri importanți din vechea gardă de când a preluat puterea, în urma decesului tatălui său. Cea mai spectaculoasă a fost execuția unchiului său, Jang Song Thaek, acuzat de trădare. Jang era căsătorit cu sora lui Kim Jong-il și era considerat al doilea cel mai puternic om din țară.
Agenția sud-coreeană de spionaj le-a spus parlamentarilor în mai că ministrul Apărării de la acea vreme, Hyon Yong Chol, a fost executat cu un tun antiaerian pentru că s-a plâns de tânărul lider și a adormit în timpul unei întâlniri.
Experții apreciază că Kim ar putea folosi teroarea pentru a-și consolida puterea, dar aceste eforturi ar putea eșua dacă nu întărește economia țării.