Prima pagină » Știri externe » Ce decizie a luat Merkel, după ce Viena a limitat numărul refugiaților care ajung în Austria

Ce decizie a luat Merkel, după ce Viena a limitat numărul refugiaților care ajung în Austria

Ce decizie a luat Merkel, după ce Viena a limitat numărul refugiaților care ajung în Austria
Cancelarul german Angela Merkel a încercat, miercuri, să calmeze tensiunea existentă în coaliția sa de guvernare privind gestionarea crizei refugiaților la nivel național și a criticat intenția autorităților de la Viena de a limita numărul de solicitanți de azil care ajung în Austria, relatează DPA.

Într-o declarație făcută înainte de a se întâlni cu liderii Partidului Creștin-Democrat (CDU) și cu aliații din Uniunea Creștin-Socială (CSU), Merkel a spus că atât ea cât și criticii ei au convenit asupra faptului că este nevoie de o serie de pași pentru a asigura „o scădere însemnată și durabilă” a numărului de refugiați care pătrund în Germania.

Partidul CSU și liderul acestuia, premierul Bavariei Horst Seehofer, au manifestat opoziție față de perspectiva lui Merkel privind acordarea de azil, cerându-i acesteia să nu mai refuze să limiteze numărul de refugiați care intră în Germania și să impună restricții de acces pentru cei care pătrund pe la granița cu Austria.

În discuțiile cu liderii CSU, Merkel a criticat decizia Austriei de a limita numărul de refugiați anul acesta la 37.500 , spunând că acest lucru ar complica negocierile cu Turcia, potrivit oficialilor din cadrul partidului.

Înaintea acestor dezbateri, Merkel și-a exprimat din nou intenția de a găsi o soluție internațională pentru a reduce fluxul de imigranți care se îndreaptă spre Europa.

Ea a spus că discuțiile cu Turcia din data de 29 ianuarie, când va avea loc conferința internațională a donatorilor din Orientul Mijlociu, și summitul din februarie al Uniunii Europene ar trebui să ofere oportunități de schițare a unei soluții.

Liderii CSU și-au intensificat criticile împotriva lui Merkel în urma agresiunilor sexuale din noaptea de Revelion de la Koln, care s-au adăugat la tensiunile existente în Germania privind acceptarea unui număr mare de refugiați.

Thomas Kreuzer, șef al CSU în Parlamentul Bavariei, i-a spus cancelarului, miercuri, că măsurile naționale care au în vedere diminuarea fluxului de refugiați „nu pot fi eliminate”.

În contexul în care landul Bavaria a devenit primul stat în care refugiații pătrund în Germania, CSU i-a cerut lui Merkel să limiteze numărul de solicitanți de azil de anul acesta la 200.000. Numărul refugiaților care au ajuns pe teritoriul german anul trecut a depășit un milion.

Austria a anunțat, miercuri, că va limita numărul solicitanților de azil la 37.500 de imigranți anual, de la 90.000, cât s-au înregistrat în 2015, pentru următorii patru ani. Planul de limitare a imigranților din țară a fost convenit miercuri între Guvernul național și autoritățile regionale și locale. Astfel, Austria urmează să primească aproximativ 130.000 de solicitanți în următorii patru ani, pe lângă cei înregistrați din 2015.

„Nu putem accepta toți solicitanții de azil în Austria”, a declarat cancelarul austriac Werner Faymann, miercuri, după un summit național în Viena pe tema migrației. „Am stabilit acest număr ca un punct de reper … Vom vedea ce se va întâmpla când se va ajunge la această limită”, a indicat Faymann.

Autor

Citește și