Prima pagină » Știri externe » Ce nu au voie sa facă rușii vaccinați anti-Covid, înainte și după imunizare. Medicii le recomandă să se abțină

Ce nu au voie sa facă rușii vaccinați anti-Covid, înainte și după imunizare. Medicii le recomandă să se abțină

Ce nu au voie sa facă rușii vaccinați anti-Covid, înainte și după imunizare. Medicii le recomandă să se abțină
India o să producă o parte din vaccinul rusesc Sputnik V / Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ

Specialiștii din Rusia le recomandă persoanelor care se vaccinează anti-Covid să nu bea alcool și să nu fumeze, înainte și după imunizare, timp de aproximativ două luni.

Anna Popova, un înalt responsabil sanitar din Rusia, a declarat marți, pentru un post de radio, că persoanele care se vaccinează trebuie să se abțină de la a consuma alcool cu cel puțin două săptămâni înainte de vaccinare.

Consumul de alcool trebuie să fie oprit cu două săptămâni înainte de imunizare. Apoi, cel care se vaccinează trebuie să se abțină 42 de zile după primul vaccin”, a precizat Anna Popova la un post de radio din Rusia, potrivit The Moscow Times.

De asemenea, Popova le recomandă celor care se vaccinează să se abțină de la fumat înainte și după vaccinare.

Abstinența ajută la formarea imunității”, a precizat Popova.

Recomandarea privind consumul de alcool apare în condițiile în care, rușii, mari consumatori de votcă, se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, scrie Mediafax.

Rusia a început campania de vaccinare cu Sputnik V

Rusia a început campania de vaccinare cu Sputnik V, însă doar un rus din zece este dispus, în această etapă, să se vaccineze.

Potrivit BBC News, mii de oameni s-au înregistrat deja pentru a se vaccina, weekend-ul trecut, însă încă nu este clar câte doze poate produce Rusia în această etapă.

Cifra cel mai des vehiculată este de două milioane de doze până la sfârșitul anului, extrem de puțin comparativ cu nevoile Rusiei.

Primarul Moscovei Sergei Sobianin, care a anunțat demararea campaniei la începutul acestei săptămâni, a precizat că prioritate au oamenii care lucrează în învățământ și în sistemul medical, dar și lucrătorii sociali.

Vaccinul se administrează gratuit și pe bază de voluntariat, însă nu a trecu prin toate etapele obligatorii de testare clinică.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și