Prima pagină » Știri externe » Ce pedeapsă riscă persoanele din Marea Britanie care închiriază locuințe imigranților ilegali

Ce pedeapsă riscă persoanele din Marea Britanie care închiriază locuințe imigranților ilegali

Ce pedeapsă riscă persoanele din Marea Britanie care închiriază locuințe imigranților ilegali
Persoanele care închiriază locuințe imigranților ar putea primi o pedeapsă de cinci ani de închisoare, potrivit unei noi propuneri de lege lansată de Guvernul britanic, informează site-ul publicației Le Point.

Noua propunere de lege, potrivit căreia proprietarii care închiriază locuințe imigranților ar fi condamnați la închisoare, primind o pedeapsă de până la cinci ani, a fost inclusă în proiectul de lege privind migrarea propus de Guvernul britanic.

Anunțul a fost făcut luni de secretarul de Stat al Comunităților și al Afacerilor locale din Marea Britanie, Greg Clark, care a precizat că proiectul de lege privind migrarea va fi prezentat Parlamentului de către de Guvernul britanic.

În prezent, proiectul de lege prevede doar amendarea proprietarilor care închiriau locuințe imigranților. De asemenea, în noul proiect de lege este lansată propunerea de confiscare sau blocare a salariilor angajaților clandestini, în contextul în care subiectul migrării reprezintă una dintre principalele preocupări în Marea Britanie.

Măsurile pentru reducerea numărului de imigranți de pe teritoriul britanic au fost luate în urma numeroaselor tentative ale imigranților de a ajunge în Marea Britanie din Franța prin Eurotunelul aflat sub Canalul Mânecii.

Potrivit unei declarații comune făcute de miniștrii de Interne din Franța și Marea Britanie, Bernard Cazeneuve și Theresa May, în publicația Journal du dimanche, rezolvarea problemei imigrației reprezintă „o prioritate absolută”. „Cele două guverne ale noastre sunt determinate să intervină în această situație, să intervină împreună”, au dat asigurări în acest sens cei doi oficiali.

În ultimele două luni, au fost constatate zilnic între 1.500 și 2.000 de astfel de tentative de pătrundere în Eurotunel, în zona Calais (o zonă de circa 650 de hectare). Zece persoane au murit de la începutul lunii iunie în interiorul tunelului sau încercând să pătrundă în el. În jur de 3.000 de persoane locuiesc acum clandestin în orașul francez Calais.

Citește și