Prima pagină » Știri externe » Cea mai mare economie a UE mai încasează o lovitură: Șomajul este în creștere în Germania, iar piața muncii a început să se cutremure

Cea mai mare economie a UE mai încasează o lovitură: Șomajul este în creștere în Germania, iar piața muncii a început să se cutremure

Cea mai mare economie a UE mai încasează o lovitură: Șomajul este în creștere în Germania, iar piața muncii a început să se cutremure
Pe lângă încetinirea cu care se confruntă sectorul manufacturier din Germania, acum națiunea trebuie să lupte și cu rata șomajului, care este în creștere și care a început să afecteze piața muncii din interiorul locomotivei economiei europene, scrie Bloomberg.

În iulie, celor 2.2 milioane de șomeri din Germania li s-au mai alăturat alți o mie de oameni, iar din acest motiv locomotiva economiei europene a intrat în a treia lună în care rata somajului a rămas constantă, la un nivel de 5%.

Datele și estimările indică faptul că situația economiei germane se va înrăutăți, mai ales pentru că această țără se bazează pe cheltuielile populației pentru a își asigura creșterea economică.

Sectorul manufacturier german este din ce în ce mai afectat de disputele comerciale internaționale și de slăbirea cererii globale.

Companiile germane plănuiesc să organizeze mai puține runde de angajări, iar cei din sectorul manufacturier german sunt gata să elimine mai multe locuri de muncă decât sunt capabili să creeze.

Așteptările mediului de business au ajuns acum la nivelul pe care îl avea în 2009, în timpul crizei financiare globale, iar Bundesbank, banca centrală a Germaniei, se așteaptă ca economia acestei țări să se contracte în T2/2019.

Oficialii Băncii Centrale Europene vor rămâne cu ochii pe Germania în săptămânile ce vor urma, luând de asemenea în considerare să implementeze un nou stimul monetar pentru această țară în viitorul apropiat. Reducerea ratei dobânzii, care se află deja într-un teritoriu negativ, și achiziția de active sunt ultimele soluții la care poate apela BCE pentru stimularea acestei regiuni problematice din zona euro.

Citește și