Experții din Rusia se tem că noua tulpină „moscovită” se află în spatele cazurilor tot mai multe de COVID din capitală. Parcurile și sălile de sport au fost închise în Moscova, dar numărul cazurilor a continuat să crească.
Vaccinurile anti-COVID vor fi „testate” dur de noua tulpină din Moscova, cred cercetătorii ruși.
Duminică, în Moscova au fost înregistrate 7.704 cazuri de coronavirus, cel mai mare număr din 24 decembrie 2020 până în prezent.
Experții din cadrul Institutului de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya, care produc vaccinul Sputnik V, au sugerat că varianta „Moscova” a Covid ar putea fi în spatele creșterii numărului cazurilor în orașele țării, scrie The Sun, citat de Daily Star.
Primarul Serghei Sobianin a promis că toate paturile spitalelor din oraș vor fi folosite pentru cazurile de COVID, dacă este nevoie – vorbim de mii de asemenea paturi.
Cetățenii moscoviți sunt sfătuiți să lucreze de acasă pentru a evita transmiterea virusului.
Locurile de joacă, sălile de sport, parcurile de distracții sunt închise.
Alexnder Gintsburg, șeful Institutului Gamaleya, speră ca vaccinurile să fie eficiente împotriva noii tulpini.
„Credem că vaccinul va fi eficient, dar trebuie să așteptăm rezultatele studiului”, a declarat Gintsburg.
În Rusia au fost depistate și cazuri de apariție a unei infecții fungice mortale în rândul pacienților COVID-19. Mucormicoza a fost identificată inițial la pacienții bolnavi de noul coronavirus din India, unde au fost înregistrate chiar și cazuri de deces.
Publicația pro-Kremlin Izvestia a publicat informația luni, 17 mai, citând experți care explică faptul că mucormicoza, pe care doctorii indieni o numesc „ciuperca neagră” din cauza faptului că se manifestă sub forma unor pete negre, nu se răspândește de la om la om. Aceștia au subliniat că în Rusia nu există riscul unei infectări în masă cu infecția fungică.