Cetățenii din Coreea de Nord au fost avertizați prin buletinele meteo că norul de praf galben venit din China ar putea aduce coronavirusul
Cetățenii din Coreea de Nord au fost avertizați prin intermediul buletinului meteo al televiziunii naționale să stea în casă, pentru că praful galben venit dinspre China ar putea aduce coronavirusul.
Străzile din capitala Phenian au fost goale joi, după avertismentul asupra prafului galben venit din China.
Coreea de Nord s-a declarat țară în care nu a ajuns coronavirusul, fiind din luna ianuarie în alertă, moment în care autoritățile au închis granițele și au resticționat circulația.
Deși specialiștii din întreaga lume susțin că nu se cunoaște existența vreunei legături între norul de praf și coronavirusul, Coreea de Nord nu este singurul stat care spune că praful ar putea aduce particule de coronavirus. Și autoritățile din Turkmenistan a susținut că norul de praf poate transmite coronavirusul, motiv pentru care a instituit măsura purtării măștii de protecție.
Mesaj la televiziunea de stat din Coreea de Nord: Norul galen din CHina poate aduce coronavirus
Televiziunea din Coreea de Nord controlată de stat, KCTV, a difuzat rubrici meteo, în cursul zilei de miercuri, prin care prezentatoarele au anunțat că un nor de praf venit din China ar putea aduce coronavirusul. De asemenea, joi, în toată țara au fost interzise lucrările în construcții în aer liber, în contextul acestui nor de praf.
Praful galben este nisip venit din deșerturile chineze și mongole aduse de vânt în anumite perioade ale anului, în cele două Corei. Acest nisip a ridicat probleme de ani de zile în Coreea de Nord și în Coreea de Sud, în condițiile în care deșertul este amestecat cu praf toxic.
Presa de stat din Coreea de Nord a susținut că cercetările care evidențiază faptul că noul coronavirus poate fi transmis pe cale aeriană ar trebui să tragă un semnal de alarmă asupra prafului galben venit din deșerturile chineze și mongole.
Centrele SUA pentru Controlul Bolilor au declarat că noul coronavirus poate rămâne în aer „ore întregi”. Cu toate acestea, specialiștii spun că este extrem de rar ca cineva să fie infectat în acest fel, în special în aer liber. Oamenii se infectează cel mai des stând în imediata apropiere a cuiva care este infectat, care apoi tuseste, strănută sau vorbește, răspândind virusul prin picături.
Presa din Coreea de Sud, vecină, a respins, de asemenea, sugestia că praful galben din China ar putea răspândi Covid-19 în nord ca fiind imposibil, potrivit NK News.