În acest scop, mai mulți retaileri și-au extins programul de lucru, iar orașele în orașele au început să investească bani în grandioase spectacole de lumini. Toate aceste decizii au fost luate de administrațiile locale la cererea guvernului, pentru a determina oamenii să cheltuie mai mulți bani pe timpul nopții.
Consiliul de Stat al națiunii a lansat aceast proiect de stimulare a economiei către finalul lunii august. Pentru stimularea economiei unui stat precum China, numai dezvoltarea atracțiilor pentru care fac cunoscută sintagma „viață de noapte” nu este suficientă. De aceea, conducerea a lansat 20 de proiecte al căror unic scop este stimularea economiei acestui stat.
Inițiativa a fost adusă la cunoștința întregii națiuni și a provocat adoptarea neuniformă a unor politici de către marile orașe ale Chinei. Astfel, unele dintre acestea, precum Beijing sau Shanghai, au fost primele care au îmbrățișat schimbarea și primele care au insistat pentru dezvoltarea activităților economice care se desfășoară pe timpul nopții.
Alți jucători importanți care au îmbrățișat inițiativa au fost mallurile, care nu numai că și-au extins programul, dar au venit și cu spații noi precum escape room-urile, al căror scop este încurajarea clienților de a lăsa tot mai mulți bani în caseriile acestor mari centre comerciale.
Economia Chinei, a doua cea mai mare economie a lumii a început să încetinească, acesta fiind și unul din motivele care au stat la baza lansării proiectului de stimulare economică. Vânzările din retailul chinez au crescut cu doar 7,5% în august, în timp ce analiștii se așteptau la o creștere de aproape 8%.