Cine este prima victimă identificată a atentatului de la Londra

Publicat: 05 06. 2017, 07:28
Canadianca Christine Archibald „a murit în brațele logodnicului ei”. Cel care trebuia să-i fie soț este „absolut distrus”, spune sora bărbatului. 
 
„Este absolut distrus. A îmbrățișat-o și a văzut cum moare în brațele lui”, a adăugat aceasta. La rândul lor, membrii familiei au transmis o declarație publică prin care arătau că suferă la pierderea „frumoasei și iubitoarei lor fiice și surori”. 
 
„Avea loc în inima ei pentru toată lumea și credea cu adevărat că fiecare persoană trebuie să fie prețuită și respectată. A trăit pentru această idee și a lucrat într-un adăpost pentru persoanele fără casă până când s-a mutat în Europa ca să fie alături de logodnicul ei. Nu ar fi putut în niciun fel să-și explice această cruzime fără margini care i-a provocat moartea. Vă rugăm să-i aduceți omagiile voastre prin transformarea comunității într-una mai bună. Faceți voluntariat, muncă în folosul comunității sau donați pentru oamenii fără adăpost. Spuneți-le că v-a trimis Chrissy”. 
 
 
Premierul canadian Justin Trudeau a transmis și el condoleanțe familiei îndurerate: „Canada condamnă ferm acest atac fără conștiință care a avut loc la Londra, în Marea Britanie, și în care au murit și au fost răniți mulți oameni nevinovați. Sunt devastat de faptul că un cetățean canadian este printre cei care și-au pierdut viața”.
 
Cel puțin șapte persoane au murit și aproape 50 au fost rănite, după ce o dubă a intrat în plin într-un grup de pietoni, în centrul Londrei, pe Podul Londrei, în jurul orei locale 22:00 (0.00 ora României). Câteva sute de metri mai încolo, înspre Borough Market, din dubă au coborât trei bărbați care au început să atace trecătorii cu cuțite de vânătoare. Mai mulți martori au declarat că aceștia au stricat „Allah akbar” și și-au anunțat victimele că o fac „în numele Islamului”. Poliția a confirmat faptul că cei trei bărbați au fost împușcați mortal în cel mult 8 minute de la primul apel de urgență, împotriva lor fiind trase cel puțin 50 de gloanțe. Reacția extrem de dură a poliției s-a datorat atât faptului că cei trei înjunghiau persoane în restaurante și pe stradă, cât și pentru că cei trei purtau veste care păreau pline cu explozibil, însă care s-au dovedit a fi false.
 
În operațiunea de eliminare a teroriștilor, un trecător a fost rănit de gloanțele polițiștilor, el fiind spitalizat. Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat pentru Gândul că nu există cetățeni români printre victimele atentatului de la Londra, el aflându-se în România, unde participa sâmbătă noapte la o nuntă, ca naș. Atacul de la Londra survine la mai puțin de două săptămâni după ce un britanic de origine libiană s-a aruncat în aer la Manchester, la concertul Arianei Grande, ucigând 22 de persoane.