Prima pagină » Știri externe » Cine este Hamish Harding, miliardarul care se afla pe submarinul dispărut în Oceanul Atlantic / Lista completă a pasagerilor

Cine este Hamish Harding, miliardarul care se afla pe submarinul dispărut în Oceanul Atlantic / Lista completă a pasagerilor

Cine este Hamish Harding, miliardarul care se afla pe submarinul dispărut în Oceanul Atlantic / Lista completă a pasagerilor
Cine este Hamish Harding, miliardarul care se afla pe submarinul dispărut în Oceanul Atlantic / Colaj foto

Este o cursă contra-cronometru pentru salvarea celor cinci oameni care se află la bordul unui submarin dispărut în Oceanul Atlantic. Între pasageri s-ar afla și Hamish Harding, un miliardar care are legături cu Jeff Bezos.

Hamish Harding, un britanic în vârstă de 58 de ani, cunoscut ca afacerist și explorator, ar fi unul dintre cele cinci persoane care se află la bordul submarinului OceanGate care a plecat să facă o expediție turistică la epava Titanicului. Informația a fost confirmată de familia lui

Nava, care și-a început scufundarea către epava Titanicului duminică dimineață, a pierdut contactul cu nava de cercetare Polar Prince la o oră și 45 de minute după scufundare, potrivit Garda de Coastă a SUA.

Miliardarul britanic Hamish Harding este una dintre cele cinci persoane aflate la bordul submarinului turistic folosit pentru a duce oamenii să vadă epava Titanicului.

„Gânduri și rugăciuni pentru tatăl meu vitreg Hamish Harding, deoarece submarinul său a dispărut în explorarea Titanicului. Misiunea de căutare și salvare este în curs”, a scris, pe Facebook, fiul vitreg al lui Harding, Brian Szasz.

Conform Sky News, la bordul navei se afla și pilotul francez Paul-Henry Nargeolet și directorul executiv și fondatorul OceanGate Expeditions, Stockton Rush.

Printre cei dispăruți se numără și omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman.

Submarinul dispărut în Oceanul Atlantic / Sursa foto: Twitter

Submarinul dispărut în Oceanul Atlantic / Sursa foto: Twitter

Cine este Hamish Harding

Hamish Harding, un om de afaceri și explorator britanic în vârstă de 58 de ani, se află la bordul submarinului dispărut.

A studiat științe naturale și inginerie chimică la Universitatea Cambridge și mai târziu a obținut o licență de piloți de transport aerian.

El a fost unul dintre pasagerii celui de-al cincilea zbor comercial Blue Origin al lui Jeff Bezos, care l-a dus pentru o scurtă perioadă în spațiu, notează BBC.

Din câte se știe, Harding este miliardar și a câștigat cea mai mare parte din avere cu avioane private.

Harding deține recordul mondial Guinness pentru călătoriile în jurul pământului prin Polul Nord și Sud.

Harding este acum președintele Action Aviation, o companie internațională care se ocupă de vânzări și operațiuni în industria aviației de afaceri, cu sediul în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

El a anunțat pentru prima dată că se alătură echipei pentru a vedea epava Titanicului în iunie anul trecut.

Cine este Hamish Harding, miliardarul care se afla pe submarinul dispărut în Oceanul Atlantic / Sursa foto: Twitter

Cine este Hamish Harding, miliardarul care se afla pe submarinul dispărut în Oceanul Atlantic / Sursa foto: Twitter

Epava Titanicului se află acum la 3.800 de metri sub apă în Atlantic

Paza de Coastă a SUA a declarat că nava are cinci persoane la bord și a avertizat că operațiunea de căutare, care are loc la aproximativ 900 de mile est de Cape Cod, a fost „provocatoare” din cauza locației îndepărtate.

„Este o zonă îndepărtată și este o provocare să efectuăm o căutare în acea zonă”, a spus John Mauger, comandantul Primului District al Gărzii de Coastă. El a adăugat că: „desfășurăm toate mijloacele disponibile”.

Conform sursei citate, căutarea se desfășoară atât la suprafață, cât și în apa oceanului. Paza de coastă a transmis că submarinul a pierdut contactul cu nava de cercetare Polar Prince la aproximativ o oră și 45 de minute după scufundarea navei, care a avut loc duminică dimineață.

Titanic s-a scufundat în 15 aprilie 1912 după ce a lovit un aisberg și acum se află la 3.800 de metri sub apă în Atlantic.

Turiștii plătesc uneori zeci de mii de dolari pentru a fi duși la epava navei. OceanGate Expeditions percepe 250.000 de dolari de persoană pentru un loc în expediția sa de opt zile.

Un specialist în operațiuni maritime a subliniat dificultățile din operațiunea de căutare, adăugând că ar fi necesare „vehicule subacvatice foarte specializate” pentru a merge la adâncimea unde se află epava.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și