Comandanți ucraineni, sub protecția anonimatului: Recruții NEINSTRUIȚI, de vină pentru pierderile de teritoriu pe frontul din estul Ucrainei

Comandanți ucraineni, sub protecția anonimatului: Recruții NEINSTRUIȚI, de vină pentru pierderile de teritoriu pe frontul din estul Ucrainei
Publicat: 22/08/2024, 13:05

În timp ce forțele ucrainene își continuă incursiunea în regiunea Kursk din Rusia, trupele sale pierd teren pe frontul din estul Ucrainei – o situație pe care comandanții militari o pun în parte pe seama recruților slab antrenați, recent mobilizați, precum și pe superioritatea clară a Rusiei în ceea ce privește muniția și puterea aeriană.

Relatările provin de la comandanți și soldați care au vorbit cu Associated Press sub condiția anonimatului.

Comandanții spun că noii recruți sunt parțial de vină pentru o serie de pierderi teritoriale care au permis armatei ruse să avanseze, inclusiv în apropierea orașului Pokrovsk, un centru logistic critic. Pierderea orașului Pokrovsk ar aduce Rusia mai aproape de obiectivul său declarat de a captura regiunea Donețk. Soldații ruși sunt acum la doar zece kilometri distanță.

Noile trupe nu au nivelul minim de pregătire

Soldații ucraineni recent recrutați sunt departe de luptătorii căliți în luptă din primul an al războiului. Noile trupe nu au nici măcar un nivel minim de pregătire, au declarat comandanții și soldații din patru brigăzi care apără zona Pokrovsk.

Ei au povestit că au trebuit să planifice operațiuni folosindu-se de infanteriști care nu erau capabili să tragă în ținte și nu aveau cunoștințe de bază de topografie. Unii recruți pur și simplu nu aveau încredere în planurile de luptă ale superiorilor lor și au părăsit pozițiile pregătite.

„Unii nu vor să tragă. Văd inamicul în poziție de tragere în tranșee, dar nu deschid focul. … De aceea oamenii noștri mor”, a declarat un comandant de batalion din Brigada 47 a armatei ucrainene.

În unele cazuri, noii recruți îngroziți au fugit din luptă

Frustrați de calitatea noilor recruți trimiși în prima linie de centrele teritoriale de recrutare, comandanții caută acum să-și desfășoare propriile campanii de mobilizare pentru a selecta și antrena mai bine noii luptători.

„Principala problemă este instinctul de supraviețuire al noilor veniți. Înainte, oamenii puteau rezista și menține poziția până în ultimul moment. Acum sunt suficiente bombardamente ușoare asupra pozițiilor de tragere ca să se retragă”, a spus un soldat din Brigada 110. Nu toată lumea fuge de luptă, a adăugat el. „Nu, există oameni motivați, dar sunt foarte, foarte puțini”, a spus el.

Pierderea satului Prohres din regiunea Pokrovsk, luna trecută, este cel mai recent exemplu de pierdere teritorială pusă pe seama noilor recruți, au spus comandanții. Unitățile Brigăzii 31 au părăsit zona în dezorganizare, determinând Brigada 47 să intre în luptă și să încerce să stabilizeze linia. Un scenariu similar s-a desfășurat în satul Ocheretin în mai.

Nu se face suficient pentru a instrui noii veniți, a spus comandantul de batalionul din Brigada 47. „Nu primesc nici măcar minima pregătire necesară pentru acțiunile noastre”, a spus el. Noii recruți nu au suficientă experiență cum să își demonteze și să tragă cu pușca, a spus el. De asemenea, nu au învățat cum să coordoneze sarcinile de luptă în grupuri mici sau să folosească tactici simple, a adăugat el.

„De la punctul de comandă, aș dori să dau ordine grupurilor mici, dar nu sunt sigur dacă sunt capabili să execute aceste ordine pentru că le lipsește coordonarea și comunicarea. Uneori, îmi vine să mă împușc”. – comandant de batalion, Brigada 47

Comandanții, acuzați că pasează vina

Viktor Kevliuk, expert militar la think tank-ul Centrul pentru Strategii de Apărare din Ucraina, a declarat că pregătirea oferită recruților este adecvată. El a spus că comandanții de brigadă „caută o explicație pentru eșecurile tactice”.

„Comandantul brigăzii are instrumentele adecvate pentru a influența moralul. Dacă toate aceste procese sunt stabilite în brigadă, nu vor exista probleme semnificative. Iar în lupte intense precum cea de la Pokrovsk, „deciziile tactice oportune ale comandanților sunt cele care fac diferența”, a spus Kevliuk.

Foto: Shutterstock

CITIȚI ȘI:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Banii vor fi virați direct pe cardurile românilor! Guvernul a aprobat măsura joi, 21 noiembrie
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri