Prima pagină » Știri externe » Comunitatea care se confruntă cu sinucideri în masă. Motivul pentru care peste 100 de oameni au încercat să-și ia viața

Comunitatea care se confruntă cu sinucideri în masă. Motivul pentru care peste 100 de oameni au încercat să-și ia viața

Comunitatea care se confruntă cu sinucideri în masă. Motivul pentru care peste 100 de oameni au încercat să-și ia viața
O comunitate de aborigeni din Attawapiskat, Canada, se confruntă cu o criză a sinuciderilor, peste 100 de persoane încercând să-și ia viața în ultima perioadă, acuzând sute de ani de traumă, relatează The Guardian.

O criză a sinuciderilor lovește comunitatea de aborigeni din Canada, după ce peste 100 de persoane au încercat să se sinucidă, invocând traume din partea societății, scrie The Guardian.

Criza a început în octombrie anul trecut, când o fetiță de 13 ani s-a sinucis pentru că era batjocorită la școală.

„Fata mea a fost batjocorită și traumatizată la școală, din cauza problemelor sociale și fizice. Avea artrită și astm”, a spus mama fetiței, scrie The Guardian.

Peste 100 de persoane din totalul de 2000 al comunității de aborigeni au încercat de atunci să se sinucidă, invocând traumele constante la care sunt supuși.

11 persoane au avut tentative suicidale în ultimele zile, oficialii comunității declanșând starea de urgență.

Autoritățile din Attawapiksat, Ontario, au convocat numeroși psihologi, medici sau chiar antropologi care să pună capăt crizei sinuciderilor. 20 de consilieri de criză au fost trimiși în regiune pentru a rezolva problema.

„Strigăm pentru ajutor”, a declarat șeful Attawapiksat, Bruce Shisheesh. „În fiecare noapte cineva încearcă să se sinucidă”, a mai spus el.

Condițiile de trai precare și locuințele insuficiente i-au făcut pe aborigeni să trăiască în corturi neîncălzite sau câte 15  într-o singură casă, fără acces la apă curentă sau electricitate.

Criza suicidală atrage atenția asupra unei probleme adesea ignorată în Canada, cea a comunității de aborigeni, care se se consideră traumatizați de populația actuală.

O statistică îngrijorătoare arată că un tânăr aborigen este de 10 ori mai predispus decât un canadian să se sinucidă, scrie The Guardian.

„Casele supra-aglomerate pline de mucegai, lipsa condițiilor de trai, a centrelor de recreere sau abuzul de droguri pot justifica reacția tinerilor. Însă, cel mai adesea, copii sunt victime ale problemele sistemice cu care se confruntă Prima Națiune”, a mai spus șeful comunității de aborigeni.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, are printre obiectivele centrale îmbunătățirea condițiilor de trai din comunitățile de aborigeni.
 

Autor

Citește și