Prima pagină » Știri externe » CONCEDIERI. Compania aeriană Lufthansa vrea să dea afară peste 20.000 de angajați

CONCEDIERI. Compania aeriană Lufthansa vrea să dea afară peste 20.000 de angajați

CONCEDIERI. Compania aeriană Lufthansa vrea să dea afară peste 20.000 de angajați

Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat că va reduce 22.000 de locuri de muncă, pentru a face față crizei zborurilor comerciale afectate de pandemia de Covid-19.

Transportatorul anticipează o redresare lentă a cererii și se aștepta să își reducă flota cu aproximativ 100 de aeronave după criză, potrivit Mediafax, care citeză BBC.

Lufthansa a spus că jumătate din locurile de muncă eliminate vor fi în Germania și, în acest sens, speră să ajungă la un acord cu sindicatele, până la 22 iunie.

Compania aeriană are peste 135.000 de oameni în întreaga lume, aproximativ jumătate dintre ei fiind în Germania.

Luna trecută, Lufthansa a convenit un acord de salvare în valoare de 9 miliarde de euro cu guvernul german pentru a se salva de la colaps.

Guvernul german va prelua 20% din companie, participație pe care intenționează să o vândă până la sfârșitul anului 2023, dar acest acord trebuie să fie aprobat de acționarii firmei și de Comisia Europeană.

Alte companii aeriene pun în aplicare măsuri similare în așteptarea unei redresări îndelungate

British Airways își propune să reducă 12.000 din cei 45.000 de angajați, Ryanair va elimina 3.000 de locuri de muncă – 15% din forța de muncă, EasyJet a anunțat că va reduce până la 30% din forța de muncă – aproximativ 4.500 de locuri de muncă, iar Virgin Atlantic, care angajează 10.000 de oameni, a spus că va reduce 3.000 de locuri de muncă.

FALIMENT. Prima companie aeriană care se prăbușește din cauza coronavirusului

Flybe, una dintre cele mai mari companii aeriene regionale din Marea Britanii, este la un pas de faliment, scria presa britanică, la începutul lunii martie.

Compania aeriană cu peste 2.000 de angajați va fi preluată de un administrator special, șeful companiei invocând impactul coronavirusului pentru problemele financiare ale grupului.

Flybe opera cele mai multe zboruri interne în Regatul Unit, iar compania a încercat să oprească colapsul financiar în luna ianuarie a acestui an, angajându-se în negocieri pentru a asigura finanțare suplimentară.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și