James Bennet şi-a dat demisia în urma criticilor venite la adresa redacţiei. Redactorul paginii editoriale din New York Times a publicat un articol semnat de un senator american. Articolul promova utilizarea forţei armate pentru a descuraja protestele violente.
James Bennet s-a confruntat cu un val de critici după ce a publicat un editorial semnat de senatorul republican Tom Cotton. Redactorul paginii editoriale din New York Times, prin vocea senatorului republican din Arkansas, a încurajat guvernul Statelor Unite să trimită trupe armate pentru a răspunde violenţelor produse pe fondul protestelor declanşate după uciderea lui George Floyd de către poliţie.
În urma publicării articolului intitulat „Tom Cotton: Trimiteţi trupele”, mai mulţi cititori au criticat publicaţia. Un număr de angajaţi care s-au opus publicării articolului s-au simţit ofensaţi de asocierea creată.
Casa Albă a intenţionat să desfăşoare săptămâna trecută circa 10.000 de militari activi pentru a înăbuşi protestele din capitala Washington D.C. şi în alte părţi din Statele Unite ale Americii, a declarat sâmbătă o înaltă oficialitate din domeniul apărării pentru postul american CBS, citat duminică de dpa, care adaugă că ministrul apărării Mark Esper şi şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley, s-au opus.
Esper ar fi trimis totuşi circa 1.600 de militari activi în regiunea metropolitană a capitalei SUA, potrivit surselor de mai sus, citate de Agerpres.ro.
Cu toate acestea, cei aproximativ 5.000 de membri ai Gărzii Naţionale a SUA nu au solicitat asistenţă, iar trupele active au început să părăsească zona joi noaptea.
Casa Albă nu a comentat informaţia, notează dpa.
Associated Press a anunțat că cel puțin 9.300 de persoane au fost arestate în proteste din întreaga țară de la moartea lui George Floyd.
Departamentul de Poliție din Houston a anunțat că au făcut mai mult de 200 de arestări în centrul orașului, ieri și aseară, implicând persoane angajate într-o conduită criminală, inclusiv persoane care au aruncat bucăți de stânci și sticle în ofițerii de poliție, și numeroase persoane au refuzat să golească străzile atunci când li s-a ordonat acest lucru.