Prima pagină » Știri externe » Conservatorul britanic John Richard Attlee recunoaște meritul imigranților români și bulgari la dezvoltarea economică a Regatului Unit

Conservatorul britanic John Richard Attlee recunoaște meritul imigranților români și bulgari la dezvoltarea economică a Regatului Unit

Conservatorul britanic John Richard Attlee recunoaște meritul imigranților români și bulgari la dezvoltarea economică a Regatului Unit
John Richard Attlee, membru conservator al Camerei Lorzilor și responsabil pe probleme de afaceri interne, a afirmat recent că imigranții români și bulgari vor avea o contribuție mai mare la dezvoltarea economiei Regatului Unit, decât o au „nativii" britanici.

John Richard Attlee, membru conservator al Camerei Lorzilor și responsabil pe probleme de afaceri interne, a afirmat recent că imigranții români și bulgari vor avea o contribuție mai mare la dezvoltarea economiei Regatului Unit, decât o au „nativii” britanici.

Acesta și-a argumentat afirmația subliniind că muncitorii străini vor plăti mai multe taxe, relatează Daily Mail.

Totodată, politicianul a adăugat că guvernul este „foarte bucuros” în ceea ce privește ridicarea la 1 ianuarie a restricțiilor împuse muncitorilor din România și Bulgaria și susține libertatea de mișcare în statele membre UE.

O opinie similară a exprimat și Lordul Davies, fost ministru al Comerțului, care, citând un studiu realizat de University College London, a subliniat că în ultimii 10 ani imigranții din UE au contribuit mai mult decât populația nativă la impozite și asigurări decât au consumat în servicii publice și ajutoare.

„Cu alte cuvinte, (imigranții, n. red) au adus un surplus fiscal, în beneficiul fiecărui plătitor de taxe din această țară”, a spus el. „Nu este posibil ca muncitorii din România și Bulgaria să facă același lucru acum?”, a întrebat Lordul Davies.

Cu toate acestea, Nigel Farage, liderul partidului xenofob și antieuropean UKIP, a stârnit controverse după ce a declarat că, în opinia sa, intrarea imigranților în Marea Britanie ar trebui să fie interzisă încă cinci ani.

De altfel, Boris Johnson, primarul Londrei, a sugerat interzicerea totală, pentru o perioadă de doi ani, a accesului imigranților din state membre „noi” ale Uniunii Europene (UE), ca România și Bulgaria, la serviciile sociale.

„Dacă vrei să vii aici și să muncești, o poți face, dar ar trebui să treacă o anumită perioadă înainte de a putea solicita ajutor social. Mi s-ar părea rezonabil ca această perioadă să fie extinsă la doi ani”, a continuat Johnson.

Citește și