Maatje Benassi, o mamă a doi copii și rezervist în armata Statelor Unite ale Americii este ținta atacurilor celor care cred în teorii ale conspirației și care o acuză pe nedrept că a cauzat pandemia de coronavirus, respectiv că ar fi adus boala în China.
Acuzațiile false se răspândesc pe YouTube în fiecare zi cu foarte multe vizualizări și preluate și de presa care aparțne Partidului Comunist din China. În ciuda faptului că nu a fost confirmată pozitiv cu coronavirus sau să fi avut simptome, Benassi și soțul ei sunt acum subiect de discuție pe rețelele de socializare din China privind izbucnirea pandemiei, inclusiv printre conturi care sunt cunoscute ca fiind promotoare ale unor activități răspândite de către următorii lor.
Acuzațiile au dat peste cap viețile lor. Cuplul spune că adresa casei lor a fost publicată online și că, înainte să-și închidă conturile de pe rețelele de socializare, primiseră foarte multe mesaje de la cei care credeau conspirația.
“Este ca și cum te trezești dintr-un vis urât și apoi intri într-un coșmar zi după zi”, a declarat Maatje Benassi într-un interviu exclusiv pentru CNN Business.
Maajte și soțul ei, Matt, încă activează la locurile lor de muncă de la stat. Maajte este o angajată în civil la baza americană Fort Belvoir din statul Virginia, unde lucrează ca ofițer de securitate. Matt, un ofițer retras din Forțele Aeriene, este și el un angajat civil la Forțele Aeriene din cadrul Pentagonului.
Deși lucrează pentru guvernul SUA, cuplul trăiește aceleași sentimente de neajutorare pe care și alții care au fost ținte ale hărțuielii și dezinformării le-au avut. “Vreau ca toată lumea să se oprească din a mai hărțui, pentru că asta, pentru mine, este cyberbullying și a depășit controlul”, a spus Maajte, care se abținea să nu plângă.
Matt a încercat să dezactiveze videoclipurile de pe YouTube și să prevină răspândirea lor. Soții au spus că au contactat un avocat, care le-a spus că nu se poate face prea mult, iar în ceea ce privește poliția este la fel.