Prima pagină » Știri externe » CONTAGIUNE. Ce se întâmplă acum în Suedia, după ce a lăsat și barurile și restaurantele deschise pe perioada pandemiei

CONTAGIUNE. Ce se întâmplă acum în Suedia, după ce a lăsat și barurile și restaurantele deschise pe perioada pandemiei

CONTAGIUNE. Ce se întâmplă acum în Suedia, după ce a lăsat și barurile și restaurantele deschise pe perioada pandemiei

Rata de contagiune cu noul coronavirus este sub 1 în Suedia, un semn că epidemia este ţinută sub control,  chiar dacă guvernul de la Stockholm nu a abordat pandemia cu măsuri de restricție drastice.

Anders Tegnell, epidemiolog în cadrul Agenţiei Suedeze de Sănătate Publică, a spus că această rată de contagiune este sub 1 de mai multe zile, ceea ce înseamnă că numărul mediu de persoane pe care o persoană bolnavă le infectează este mai mic de 1.

„Asta înseamnă că pandemia va slăbi treptat”, a declarat acesta în presa suedeză, scrie Agerpres.

Suedia este una dintre țările care a decis să nu introducă măsuri stricte de izolare şi nu a  închis restaurantele şi barurile. Mai mult, grădiniţele şi şcolile cu clasele 1-9 au rămas deschise.

Deşi au fost introduse unele restricţii şi liceele şi universităţile sunt închise, Suedia s-a bazat în mare parte pe judecata cetăţenilor în respectarea recomandărilor generale de siguranţă şi distanţare socială.

Totuşi, comparativ cu restul Scandinaviei, Suedia are o incidenţă relativ mare a infectărilor şi deceselor. Până sâmbătă dimineaţă, fuseseră înregistrate peste 22.000 de infectări şi 2.650 de decese cauzate de COVID-19.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și