COVID-19. Ce s-a întâmplat cu numărul de infectări într-o țară europeană după ce a redeschis școlile în plină pandemie
Danemarca a fost una dintre primele ţări care au relaxat restricţiile pe 15 aprilie după o perioadă de o lună de izolare la domiciliu, permiţând elevilor de până la clasa a cincea să revină la cursuri.
Redeschiderea parţială a şcolilor în Danemarca nu a condus la o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus în rândul tinerilor elevi, a declarat joi un medic specialist în epidemiologia şi prevenţia bolilor infecţioase din cadrul Danish Serum Institute, menţionând statistici recente, scrie Agerpres.
Redeschiderea școlilor a fost parțială
„Nu a fost constatat niciun efect negativ în urma redeschiderii şcolilor ”, a declarat Peter Andersen pentru Reuters, menţionând date statistice actualizate miercuri.
Cele mai recente date nu au arătat o creştere semnificativă în ceea ce priveşte numărul infectărilor în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 an şi 19 ani în săptămânile care au urmat redeschiderii parţiale a şcolilor.
„Pe baza experienţelor preliminarii pe care le-am avut, planificarea redeschiderii s-a dovedit o soluţie prudentă”, a mai precizat Andersen.
Danemarca este prima ţară din Europa care a relaxat măsurile de izolare. Scandinavii au anunţat că răspândirea epidemiei de coronavirus nu s-a accelerat pe teritoriul său după ce Guvernul de la Copenhaga a optat pentru a ridica gradual restricţiile începând cu jumătatea lunii aprilie.
„Nu există semnale că epidemia de COVID-19 accelerează”, au declarat reprezentanţii Statens Serum Institut (Institutul de Stat pentru Seruri), care coordonează programele de pregătire a populaţiei pentru maladiile infecţioase.
Recomandările pentru cetățenii danezi, inedite:
Directorul general al Autorităţii pentru Sănătate din Danemarca, Sorem Brostrom, i-a încurajat pe danezi să facă sex.
„Suntem fiinţe sexuale şi, desigur, trebuie să facem sex. Chiar dacă eşti single, relaţiile sexuale scurte şi practicate cu persoane cunoscute nu ar trebui să fie o problemă”, a declarat acesta.
Brostrom a mai spus că abordarea strictă a danezilor în legătură cu distanţarea socială nu se aplică şi în cazul sexului.