COVID-19. Prințul Philip, într-o declarație rară, le mulțumește tuturor celor implicați în gestionarea pandemiei. Inclusiv celor care continuă să strângă deșeurile
Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii, a transmis luni o declarație, gest rar al membrului senior al Casei ragale, prin care le mulțumește tuturor celor implicați în gestionarea pandemiei de COVID-19.
Ducele de Edinburg, în vârstă de 98 de ani, a transmis, de la Windsor, unde se află împreună cu regina Elisabeta a II-a, un mesaj de mulțumire pentru toți cei care își fac meseria sau lucrează voluntar pentru a ne proteja de noul coronavirus sau pentru a asigura serviciile de prima necesitate: alimente, corespondență și salubritate.
„În contextul în care ne apropiem de startul Săptămânii Mondiale a Imunizării, am vrut să apreciez în mod public eforturile vitale și urgente pe care atât de mulți le depun în gestionarea pandemiei, cei cu profesii medicale sau din domeniul științei, în universități și instituții de cercetare, toți uniți în efortul de a ne proteja de Covid-19.
În numele acelora dintre noi care rămân în siguranță acasă, aș vrea, de asemenea, să le mulțumesc tuturor lucrătorilor-cheie care se asigură că infrastructura vieții noastre continuă, tuturor membrilor echipelor și voluntarilor din domeniul producției și distribuției de alimente, tuturor celor care mențin funcționale serviciile poștale și de curierat și celor care se asigură că deșeurile continuă să fie strânse”, a transmis Ducele de Edinburgh, în mesajul postat pe site-ul Familie regale britanice.
Familia regală britanică s-a implicat în acțiuni și mesaje în contextul crizei provocate de noul coronavirus, de la Prințul Charles, care a fost infectat, dar și-a revenit după autoizolare – și chiar a transmis un mesaj românilor, cu ocazia Paștelui ortodox – la însăși regina Elisabeta a II-a, care a transmis un mesaj de incurajare intr-un rar mesaj video.
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a mulţumit personalului din sistemul sanitar care luptă împotriva pandemiei de COVID-19, precum şi britanicilor care stau în casă pentru a evita răspândirea coronavirusului, într-un discurs istoric televizat.
Săptămâna Internațională a Imunizării, care anul acesta este celebrată între 24 – 30 aprilie, își propune să promoveze vaccinarea pentru a proteja oamenii de toate vâsrtele în fața bolilor.