BREAKING NEWS. China emite alertă pentru o altă boală infecțioasă mortală și interzice consumul unor animale considerate riscante

Publicat: 06 07. 2020, 08:23
Actualizat: 06 07. 2020, 10:19

Autoritățile din China au emis un avertsiment și  au intensificat măsurile de precauție cu privire la ciuma bubonică, după ce un oraș din regiunea autonomă a Mongoliei a confirmat un caz de ciumă bubonică. Conform specialiștilor, pacientul din Bayan Nur, un păstor , se află în carantină, într-o stare stabilă.

Cunoscută sub numele de Moartea Neagră a Evului Mediu, boala este foarte infecţioasă şi deseori răspândită de purici.

Ciuma bubonică, cauzată de infecția bacteriană, poate fi mortală, dar poate fi tratată cu antibiotic.

Alerta vine la o zi după ce un spital a raportat cazul unui pacient care a testat pozitiv pentru această boală.

Comitetul de sănătate interzice vânarea şi mâncarea animalelor care ar putea transmite ciuma bubonică

Comitetul de sănătate al oraşului Bayan Nur a emis o alertă de nivelul al treilea şi interzice vânarea şi mâncarea animalelor care ar putea transmite această boală.

De asemenea, populaţiei i se cere să raporteze eventualele cazuri suspecte de boală sau febră fără cauze clare şi să anunţe dacă găsesc orice marmotă bolnavă sau moartă.

Cazurile de ciumă bubonică se întâlnesc destul de frecvent în China, dar focarele au devenit tot mai rare, potrivit BBC. 

În perioada 2009 – 2018, China a raportat 26 de cazuri şi 11 decese.

Cazurile de ciumă bubonică, raportate periodic în lume

Cazurile de ciuma bubonică sunt raportate periodic în întreaga lume.

Madagascar a înregistrat mai mult de 300 de cazuri în timpul unui focar în 2017.

În luna mai a anului trecut, două persoane din țara Mongoliei au murit din cauza ciumei, pe care au contractat-o după ce au mâncat carnea crudă a unei marmote – un tip de rozătoare.

Ciuma bubonică se manifestă prin umflarea ganglionilor. Poate fi greu de identificat în stadiile sale incipiente, deoarece simptomele, care apar de obicei după trei până la șapte zile, sunt asemănătoare gripei.

Dar este puțin probabil că ciuma bubonică – cunoscută sub numele de Moartea Neagră – va duce la o epidemie.

„Spre deosebire de secolul al XIV-lea, acum avem o înțelegere a modului în care se transmite această boală”, a spus dr. Shanti Kappagoda, medic de boli infecțioase la Stanford Health Care.