Cum explică Facebook activarea Safety Check în cazul Parisului, dar nu și în alte situații
În urma atacurilor din Paris, în urma cărora au decedat 129 de oameni și mulți alții sunt răniți, companiile din domeniul tehnologic au încercat să își exprime solidaritatea în diverse feluri. Facebook a ales să activeze opțiunea Safety Check pentru a-i ajuta pe oamenii din capitala Franței să își anunțe apropiații că sunt în siguranță.
Această opțiune a fost lansată în octombrie 2014, cu intenția de a fi folosită pentru oamenii prinși în locuri afectate de dezastre naturale, scrie Venture Beat.
Rețeaua socială a fost criticată recent pentru că a aplicat selectiv această opțiune, activând-o în urma atentatelor din Paris, dar ignorând bombardamentele din Beirut, care avuseseră loc cu o zi în urmă. În cele din urmă, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a oferit un răspuns pe pagina sa.
„Mulți oameni s-au întrebat de ce Safety Check a fost activat pentru Paris, dar nu și pentru Beirut și alte locuri. Până ieri, politica noastră era de a nu activa Safety Check decât în cazul dezastrelor naturale. Tocmai am schimbat acest lucru și avem de gând să apelăm la Safety Check și pentru dezastre provocate de oameni”, a declarat acesta.
Alex Schultz, vicepreședinte responsabil de dezvoltare în cadrul companiei, a declarat că decizia de a activa Safety Check în cazul atentatelor din Paris se datorează nivelului de activitate înregistrat pe Facebook. „Am ales să activăm Safety Check deoarece am observat foarte multă activitate pe Facebook în cursul evenimentelor. Am vorbit cu angajații, care au considerat că încă exista o nevoie pe care o puteam satisface. Astfel, am luat decizia de a încerca ceva ce nu încercaserăm în trecut: activarea Safety Check pentru o situație diferită de un dezastru natural”, a declarat Schultz.