„Ar trebui să evităm să punem țara într-o situație de pe urma căreia inamicii pot să profite. Vreau ca tinerii și poporul nostru în general să fie în alertă. În prezent, regiunea și țara noastră trec printr-o perioadă sensibilă”, a spus Rouhani.
Mii de protestatari se declară nemulțumiți în privința dificultăților economice și a faptelor de corupție din țară. Este cel mai mare conflict de stradă cu care se confruntă Iranul din 2009, atunci când a fost contestată realegerea președintelui Mahmud Ahmadinejad.
Hassan Rouhani a condamnat violențele și a subliniat că oamenii au dreptul să aibă o opinie diferită, în baza Constituției.
„Critica și obiecțiile ar trebui făcute într-un mod care să conducă la îmbunătățirea condițiilor din țară și implicit în rândul oamenilor. Guvernul și cetățenii ar trebui să se ajute reciproc. Nu numai economia afectează cetățenii. Corupția și transparența se numără printre problemele pe care oamenii le vor rezolvate. Eforturile guvernului de a reduce șomajul continuă”, a spus președintele iranian.
Cel puțin două persoane au fost ucise în timpul protestelor, iar peste 300 au fost reținute de către poliție. Scandările manifestanților l-au vizat pe liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, precum și conducerea clericală care se află la putere de la revoluția din 1979.
Principala realizare a lui Hassan Rouhani, acordul nuclear încheiat cu puterile mondiale în 2015, care a limitat programul nuclear iranian în schimbul ridicării majorității sancțiunilor internaționale, nu aduce încă beneficiile economice promise de către guvernul de la Teheran. Șomajul a crescut la 12,4% în 2017, cu 1,4% mai mult față de 2016.