O instanță de apel din România a anunțat, marți, anularea unei decizii anterioare care le permitea fraților Andrew și Tristan Tate să circule liber în spațiul Uniunii Europene în așteptarea procesului pentru acuzațiile de trafic de persoane, conform agenției Reuters.
Andrew Tate a fost inculpat la jumătatea anului 2023 împreună cu fratele său Tristan și cu două suspecte din România pentru trafic de persoane, viol și formarea unui grup infracțional în scopul exploatării sexuale a femeilor. Suspecții au respins acuzațiile.
Până la începerea procesului, frații Tate au interdicție de a părăsi România.
”Respinge ca neîntemeiată cererea inculpaților Tate Emory Andrew şi Tate Tristan privind înlocuirea obligaţiei de a nu părăsi teritoriul României cu obligaţia de nu părăsi limita teritorială a Uniunii Europene, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată”, anunță Curtea de Apel București.
Conform legii române, limitările controlului judiciar sunt revizuite la fiecare 60 de zile.
Eugen Vidineac, avocatul fraților Tate, a declarat că decizia instanței va fi respectată în totalitate de către clienții săi.
„Instanța a decis și respectăm decizia acesteia. Tristan și Andrew Tate vor respecta în totalitate decizia Curții, precum și obligațiile incluse în controlul judiciar, la fel ca și până acum. Ei rămân dedicați să-și apere numele și reputația în instanțele de judecată din România și își pun încrederea în obiectivitatea procesului judiciar român”, a spus Eugen Vidineac.
La începutul lunii iulie, o instanță din România luase o decizie în favoarea fraților Andrew și Tristan Tate, ridicând interdicția de a se deplasa pe teritoriul Uniunii Europene.
Avocatul lui Andrew și a lui Tristan Tate a declarat atunci că decizia magistraților se datorează unui „comportament exemplar” de care britanicii ar fi dat dovadă din momentul în care au fost eliberați din arest preventiv.
Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Andrew și Tristan Tate, alături de alte două românce ce le-au fost complice, pentru presupusa constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată, acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, instigare la lovire sau alte violenţe şi lovire sau alte violenţe.
Anchetatorii au reţinut în cauză că, la începutul anului 2021, cei patru ar fi constituit un grup infracţional organizat. Infracțiunea de trafic de persoane ar fi fost plănuită pe teritoriul României, dar şi al altor țări, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, potrivit DIICOT.
Citește și: