Cutremurul din Marea Egee, surprins de un tânăr care transmitea live pe internet. Seismul a durat zeci de secunde | VIDEO
Momentul producerii cutremurului puternic din Marea Egee, care a afectat Turcia și Grecia, a fost surprins de un tânăr care făcea live streaming.
Potrivit înregistrării, seismul pare să fi durat zeci de secunde, după cum informează Digi24.
Tânărul stătea la computer în momentul în care clădirea a început să se miște ca urmare a seismului. Acesta a început să strige și a fugit de la birou.
În imaginile postate pe Twitter clădirea pare să fie puternic zguduită timp de câteva zeci de secunde.
Turcia și Grecia, lovite de un seism puternic
Un cutremur puternic s-a produs vineri în Marea Egee, acesta fiind simțit în Grecia și Turcia.
Potrivit primelor estimări, cutremurul ar fi înregistrat aproximativ 7 grade pe scara Richter.
Mai multe clădiri s-au prăbușit în Izmir în urma seismului.
Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat pe Twitter că șase clădiri s-au prăbușit în două districte din provincia Izmir.
Potrivit ministrului, momentan nu există informații cu privire la potențiale victime în cele șase provincii ale țării unde seismul a fost simțit.
Totodată, acesta a adăugat că unele clădiri, deși nu s-au prăbușit, au fost afectate sever de cutremur.
Potrivit Autorității turce pentru Dezastre și Situații de Urgență, magnitudinea seismului ar fi fost de 6,6 grade pe scara Richter, în timp ce USGS susține că acest cutremur ar fi înregistrat 7 grade pe scara Richter.
Potrivit primelor imagini distribuite pe rețelele sociale, cutremurul a produs inundații în provincia Izmir, ca urmare a unor valuri puternice.
Epicentrul seismului a fost la 17 kilometri de coasta provinciei Izmir, la o adâncime de doar 16 kilometri, potrivit autorităților de la Ankara.
USGS anunță că seismul s-a produs la 33,5 kilometri de coasta Turciei, la o adâncime de zece kilometri.
Locuitorii insulei Samos, din Grecia, care are o populație de aproximativ 45.000 de persoane, au fost sfătuiți să evite zonele de coastă.
Anunțul a fost făcut de Eftyhmios Lekkas, directorul Organizației Elene pentru Planificări Seismice.