Prima pagină » Știri externe » David Cameron vrea măsuri care să împiedice imigranții din UE să profite de sistemul social britanic

David Cameron vrea măsuri care să împiedice imigranții din UE să profite de sistemul social britanic

David Cameron vrea măsuri care să împiedice imigranții din UE să profite de sistemul social britanic
Premierul britanic David Cameron analizează o serie de măsuri care să împiedice imigranții din cadrul UE să "profite" de ajutoarele sociale din Marea Britanie înaintea ridicării restricțiilor pe piața muncii pentru români și bulgari la 1 ianuarie 2014, relatează Financial Times, în ediția online.

Premierul britanic David Cameron analizează o serie de măsuri care să împiedice imigranții din cadrul UE să „profite” de ajutoarele sociale din Marea Britanie înaintea ridicării restricțiilor pe piața muncii pentru români și bulgari la 1 ianuarie 2014, relatează Financial Times, în ediția online.

Premierul a analizat o serie de măsuri pentru reducerea factorilor care atrag imigranți în Marea Britanie, inclusiv creșterea perioadei de timp dintre sosirea în țară și momentul în care aceștia pot cere ajutoare sociale.

Consilierii lui Cameron au dezmințit sugestiile care afirmă că această perioadă ar putea fi extinsă de la trei luni la un an, dar au confirmat că se are în vedere înăsprirea acestor norme.

Unele dintre reformele propuse ar putea fi incluse în proiectul de lege guvernamental privind imigrația, în timp ce altele ar putea să fie integrate renegocierii legilor UE, propusă de Cameron înainte de referendumul planificat pentru 2017.

Alistair Carmichael, secretarul scoțian liberal-democrat, a fost de acord că sunt necesare „acorduri de tranziție robuste” dar a precizat că partidul său nu vrea să pună Marea Britanie „de partea greșită a restului Uniunii Europene”.

Comisia Europeană a acuzat conservatorii că nu oferă nicio dovadă că imigranții din cadrul UE sunt implicați în „turismul pentru beneficii sociale”, insistând că aceștia plătesc mai multe taxe la bugetul britanic decât încasează prin beneficii sociale.

Citește și