Dacă cercetătorii avertizează că în bucăți de gheață au început să se desprindă din calota glaciară și că temperaturile ar putea crește cu două grade, există temeri asupra pierderii surselor de hrană și continuarea vieții pe pământ pare a fi la limită.
În aceste condiții, specialiștii în domeniul climatic trag un semnal de alarmă în rândul tuturor țărilor lumii și îndeamnă la lansarea unei lupte mai aprigi împotriva schimbărilor climatice.
Veștile bune nu întârzie să apară, cele mai multe dintre ele venind din China. Această țară conduce în topul statelor care a luptat în ultima perioadă pentru a introduce sintagma de „green living” în viețile oamenilor. De curând, guvernul a anunțat că a reușit să finalizeze construcția celei mai mari ferme solare din lume.
În prezent, între proiectele „prietenoase cu mediul” ale chinezilor se numără construcția unuia dintre primele orașe-pădure ale lumii.
Designul acestui amplasament îi aparțile lui Stefano Bori, care a proiectat și două blocuri turn pădure. Orașul pădure se află în construcție, în provincia Guangxi.
Odată ce va fi finalizat, orașul ar urma să găzduiască 30.000 de oameni și, mulțumită multitudinii de copaci și plante, va absorbi aproximativ 10.000 tone de dioxid de carbon și 57 tone de poluanți în fiecare an și ar produce, în aceeași perioadă de timp, 900 tone de oxigen.
Orașul va reuși această performanță grație milionului de plante din peste 100 de specii și celor 40.000 de copaci care vor fi plantați în aproape orice suprafață ne putem imagina.
Conexiunea orașului cu restul Chinei se va realiza printr-o linie de cale ferată și mașini electrice. De asemenea, orașul va beneficia de mai multe școli și de două spitale, iar energia electrică va fi obținută cu ajutorul celei solare.
Mai multe imagini cu proiectul ambițios puteți vedea AICI.